Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2022. Február 28. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A kormány megtiltja, hogy fegyvereket szállítsanak Magyarországon keresztül

A kormány megtiltja, hogy fegyvereket szállítsanak Magyarországon keresztül

A döntést Magyarország, valamint a kárpátaljai magyar közösség biztonsága indokolja - írja közösségi oldalán Magyarország külügyminisztere.

Szijjártó Péter bejegyzéséből kiderül, a kormány mai döntése, hogy nem engedélyezik a halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén. "Ezt a döntést Magyarország, valamint a kárpátaljai magyar közösség biztonsága indokolja, mivel ezek a szállítmányok könnyen válhatnak célpontjává katonai támadásoknak. A legfontosabb feladatunk, hogy garantáljuk az ország és a magyar emberek biztonságát, ezért nem keveredhetünk bele a szomszédban zajló háborús konfliktusba" - írja a külügyminiszter.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az egyik Pápán állomásozó C-17-es szállítógép szállítja azokat a fegyvereket, amelyeket Hollandia ajánlott fel Ukrajna számára. Szijjártó Péter bejegyzéséből nem derül ki, hogy a döntésnek köze van-e ehhez a tényhez.

Fontos megjegyezni, hogy a SAC progjam keretében Pápán állomásozó szállítógépek magyar felségjelzéssel vannak ugyan ellátva, de nem tartoznak a Magyar Honvédség állományába.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (angolul Strategic Airlift Capability vagy SAC) egy többnemzetiségű kezdeményezés, amely stratégiai légi szállítási képességet biztosít a programban részt vevő országok hadseregei számára.

Fotó: Holland Védelmi Minisztérium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.