Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

Az immár 13 kör óta veretlen zöld-fehérek 15 ponttal előzik meg a második Paksot és 16-tal a harmadik Fehérvárt, így előnyük behozhatatlanná vált, mivel előbbi riválisnak négy, míg utóbbinak öt meccse van hátra.

Az FTC klubcsúcsot döntött sorozatban hatodik elsőségével, eddigi legjobbja ugyanis az öt egymást követő aranyérem volt 1909 és 1913 között.

"Bármilyen fura, mindig az új célokat nézem ilyenkor" - mondta az M4 Sportnak a sportvezető arra utalva, hogy az MTK-nak kilences, míg az ősi rivális Újpestnek hetes sikerszériája is van a magyar élvonalban.

Kubatov úgy vélte, noha a végére nagy lett a különbség az üldözőkkel szemben, mégis az elmúlt időszakban ez volt a legnehezebben kivívott aranyérem, mert még tavasszal is sokáig a Paks volt a listavezető.

"Egyre jobb a bajnokság, egyre erősebbek az ellenfelek. A következő idény is izgalmas lesz. Dejan Stankovic a titka a mostani tavasznak. Igazi szerb, aki szeret itt lenni" - jelentette ki a 13 kör óta veretlen zöld-fehér klub elsőszámú vezetője, aki szerint a csapatnak meg kellett küzdenie a kiégettséggel, illetve csalódottsággal is, mert a nemzetközi porondon szerettek volna messzebb jutni. Az FTC a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcban maradt alul a görög Olimpiakosszal szemben a Konferencia-ligában.

A jövőt tekintve úgy fogalmazott, jó lenne megtartani a csapatot, de mindenkit nem lehet.

A 35. bajnoki címét ünneplő Ferencváros szombaton hazai pályán, a kieső helyen álló Kisvárdával játszott gól nélküli döntetlennel tett szert behozhatatlan előnyre, mivel 15 ponttal előzi meg a második Paksot és 16-tal a harmadik Fehérvárt, miközben előbbinek négy, míg utóbbinak öt meccse van hátra.

Címkék: bajnok, ferencváros, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Péntektől lehet jegyet vásárolni a döntőre

Péntektől lehet jegyet venni a labdarúgó MOL Magyar Kupa május 15-i döntőjére, melyben Paks csap össze a Ferencvárossal a Puskás Arénában.