Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 10. 10:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek a pápateszéri iskolások

A kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek a pápateszéri iskolások

A Pápai Rendőrkapitányság és a Pápateszéri Általános Iskola 2022. november 8-án közlekedésbiztonsági délutánt szervezett az intézmény napközis diákjai számára. A rendezvény középpontjában a szabályos és biztonságos kerékpározás állt. A fiatalokat Fűzfa László rendőr főtörzszászlós tájékoztatta a kerékpár kötelező tartozékairól, a kerékpárosok biztonságát és láthatóságát szolgáló kiegészítőkről, valamint a kerékpározás gyakorlati tudnivalóiról, többek között a szabályos irányjelzés végrehajtásáról. Az iskolarendőr felhívta a diákok figyelmét a kerékpár világító berendezéseinek és prizmáinak életmentő szerepére, valamint arra kérte a gyermekeket, hogy a közlekedési balesetek megelőzése érdekében csak akkor vegyenek részt kétkerekűvel a közúti forgalomban, ha ismerik az alapvető közlekedési szabályokat és magabiztosan tudják hajtani a járművüket.

A rendezvény keretében az egyenruhások ellenőrizték a diákok kerékpárjait is, amelynek alkalmával felhívták a figyelmet a hiányzó kötelező tartozékok pótlására, valamint több kerékpárt is rögzítettek a Bikesafe országos kerékpár-regisztrációs rendszerben.
A délután során a gyermekek kipróbálhatták a bilincselést, beülhettek a rendőrautóba, majd búcsúzóul fényvisszaverő csuklópántot vehettek át a rendőröktől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.