Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Március 12. 11:12, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A jubiláló iparosokat díjazta az Ipartestület

A jubiláló iparosokat díjazta az Ipartestület

A testület a 25, illetve az 50 éves iparosi múlttal rendelkező szakembereket díjazta, illetve átadták az IPOSZ-díjakat is.

Az összejövetelen elsőként Ács Pál köszöntötte a jelenlévőket, aki 2022. március 5-e óta tölti be az Ipartestület elnöki tisztségét. A korábbi elnök, Szabó Tibor sajnálatos betegsége miatt ugyanis nem tudja ellátni feladatait.

Ezt követően Nagy Beáta, a felügyelőbizottság elnöke szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, az Ipartestület tagjainak elismerése igazolja a díjazottak eddigi törekvéseit, útjuk helyességét. - Ők életükkel, munkásságukkal példát adhatnak a jövő fiatal vállalkozó nemzedékének, akik még keresik az útjukat. A múltat nem felejtve, a jelen problémáira megoldást keresve, a jövőt pedig kreatívan, alkotó módon megközelítve ad iránymutatást tagjainknak - fogalmazott Nagy Beáta.

Az ünnepi alkalmon dr. Kovács Zoltán is részt vett. Az országgyűlési képviselő gratulált az Ipartestület új elnökének a tisztség betöltéséhez, illetve a díjazottaknak. - Az iparosok mindig is fontos szövetét képezték a városnak, akik nélkül egy település nem is lehetne település, hiszen amit a nagyipar nem tud elvégezni, azt mind-mind a kisiparosoknek köszönhetjük. A becsületes, tisztességes munkavégzés, az hosszú távon megtérülő tőke - hangsúlyozta a képviselő.

IPOSZ-díjban részesült magas színvonalú szakmai munkája elismeréséért:

Garabics Richárd cukrász mester, a híres pápai Ricsi cukrászda alapítója és vezetője.

Németh István gázszerelői tevékenysége elismeréseként.

Pallang Sándor, a csóti székhelyú Doroti-Pack Kft. vezetője. A cég síkfóliás csomagológépek gyártásával, felújításával és Szervízelésével foglalkozik, országszerte kialakított kapcsolatokkal rendelkeznek. (Nem tudott jelen lenni)

Varga Csaba, a Csaba-Trans és Varga-Trans belföldi és nemzetközi fuvarozással foglalkozó cégek vezetője. A vállalkozásaikban lezajlott generációváltás után Csaba, édesapja nyomdokain halad.

Végh Józsefné, aranykoszorús aranyozó és képkeretező mester. Munkásságát hosszú évek óta folytatja, csodálatos munkák kerülnek ki a kezei közül. (Nem tudott jelen lenni)

Ezüst gyűrűben részesült 25 éves iparos tevékenysége elismeréséért:

Papdi Szilveszter autószerelő mester, aki Marcaltó és környékének lakosságát szolgálja kiemelkedő szorgalommal, pontos és precíz munkájával.

Kovács József, a Pápai Asztalos Kft. vezetője. A cégük tevékenysége szerteágazó. Épületasztalosságtól a bútorművességig, színházi és stadionszékekből a Parlament üléstermének bútorzatáig sok minden belefér a vállalkozás repertoárjába.

Konrád András villanyszerelő mester. Édesapja nyomdokain haladva folytatva az ő elismert munkásságát. Megrendelői mindig és mindenben számíthatnak rá. Andrásra az Ipartestület is midig számíthat.

Ács Pál festő, aranykoszorús mester. Munkásságával megbízhatóan és precízen szolgálja a város lakosságát és tevékenyen részt vállalt az Ipartestület keretein belül végzett kórházi és bölcsődei felújítási munkákban. 2022. március 5-től az Ipartestület elnöki feladatait látja el.

Arany gyűrűben részesült 50 éves iparos tevékenysége elismeréséért:

Papp József Jenő gumis mester, az autógumi gyártás és szerelés terén végzett szorgalmas, kitartó munkájáért. A Papp-Gumi 2001 Kft. vezetőjeként a mai napig tevékenyen részt vesz a vállalkozás életében, mely a város lakosságát szolgálja, mint a legrégebbi és legismertebb gumijavító cég.

Nagy József asztalos mester, a Meister-Holz Kft. alapítója és tulajdonosa. A cég bútorgyártással és szerelvénykereskedelemmel foglalkozik, melyben a mai napig aktívan és tevékenyen részt vesz. Kezdetektől Ipartestületi tag és hosszú évekig az elnökségben is szerepet vállalt. Szorgalmas és kitartó munkája mellett sokat tesz a közösségért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.