Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Május 13. 16:13, szombat | PR
Forrás: (x)

A jövő építőkövei: A Low-Code platformok útja a vállalati sikerek felé

A jövő építőkövei: A Low-Code platformok útja a vállalati sikerek felé

Az alacsony kódolási igényű, illetve kód nélküli fejlesztői platformok alatt vizuális szoftver fejlesztői környezeteket értünk, amelyek a vállalati és lakossági fejlesztők számára lehetővé teszik az alkalmazás-összetevők összekapcsolását és mobil vagy webalkalmazások létrehozását. Hogyan segít mindez sikereket elérni a vállalatok életében?

A low code platform lehetővé teszi a fejlesztők számára a alkalmazások gyors kiépítését, és könnyít a munkájukon azzal, hogy nem szükséges soronként kódot írniuk. Továbbá lehetővé teszi irodai rendszergazdák, szoftverfejlesztők számára, hogy alkalmazásokat készítsenek és mindezt teszteljék. Nagy segítség lehet kisvállalkozók tulajdonosainak is, hiszen akik nem szoftverfejlesztők, azok is képesek vele alkalmazást létrehozni.

Reagál az üzleti problémákra

Az alacsony kódolási igényű/kód nélküli platformok elterjedése a szakképzett szoftverfejlesztők hiánya miatt alakult ki, ugyanis a fejlesztési projektek gyorsabb átfutási ideje szorgalmazta az üzleti problémák mielőbbi megoldását.

Hogyan működik?

A programozók a hagyományos szoftverfejlesztés során kódsorokat írnak, amivel létrehozzák a számítógépes programban a kívánt funkciókat és szükséges szolgáltatásokat. Ezekhez a folyamatokhoz alapos programozói ismeretekre van szükség. Itt jön képbe az alacsony kódolási igényű és kód nélküli platformok működési elve, hiszen magukba foglalják mindezt. A felhasználók egy folyamatábrát vázolnak, és úgy hozzák létre az alkalmazásokat, ahelyett, hogy kódokat írnának. Ezek a platformok lehetővé teszik a kísérletezést, a prototípusok készítését, a tesztelést és telepítést is.

Az alacsony kódolási igényű és kód nélküli fejlesztői platformok jellemzői

Az alacsony kódolási igényű fejlesztéshez szükség van a kódolásra, de sokkal kevesebbre, mint a hagyományos alkalmazásfejlesztések esetében. Azok, akik programozási ismeretekkel nem rendelkeznek, ők is használhatnak alacsony kódolási igényű eszközöket. Ezzel szemben a kód nélküli fejlesztés a nem műszaki beállítottságú felhasználóknak ajánlott, akik egyáltalán nem rendelkeznek alap programozási tudással. Ezek a kód nélküli gyors üzleti alkalmazások szolgálják ki az üzleti igényeket és szabályokat.

Legfontosabb előnyei az alacsony kódolási igényű és kód nélküli platformoknak

Az alacsony kódolási igényű és a kód nélküli platformok gyorsítják az alkalmazások fejlesztését. A mai digitális világban ez elengedhetetlen szempont, hiszen versenyről van szó. Ezek a platformok segítenek olyan üzleti alkalmazásokat létrehozni, amelyek segítik az informatikusokat, a dolgozókat és a vezetők munkáját is egyaránt.
A leggyakoribb alacsony kódolási igényű platformszállítók listája:

- Appian
- Claris FileMaker
- DWkit
- Google AppSheet
- Néző 7
- Mendix
- Microsoft PowerApps
- Orianasoftware
- OutSystems

A kód nélküli fejlesztési platformokat kínáló népszerű szállítók:

- AppGyver
- AppSheet
- Appy Pie
- AWS Honeycode
- Betty Blocks
- Carrd

Mi a jövő?

Az iparági szakértők szerint az alacsony kódolási igényű megoldások főleg a nagyvállalati szférában kerülnek alkalmazásra, azonban az alacsony kódszám nem fogja kiváltani a hagyományos alkalmazás fejlesztéseket. A szakértők azt is jósolják, hogy az alacsony kódolási igényű kód idővel több területre is kiterjed. A vállalatokra egyelőre az jellemző, hogy továbbra is folytatják a hagyományos fejlesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját