Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 07. 14:54, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Jobbik optimistán látja a pápai kórházban bekövetkező átalakításokat

A Jobbik optimistán látja a pápai kórházban bekövetkező átalakításokat

Erőss Bulcsú, a párt önkormányzati képviselője találkozott dr. Vörös Ibolyával, a pápai kórház főigazgatójával.

Erőss Bulcsú mint mondta, nem akart beállni az MSZP mellé demagóg módon beállni és információ hiányában valótlanságokat tényként közölni.

Engedélyezett hálapénz
A politikus a megbeszélésen megtudta, hogy a nőgyógyászati osztályon öttel csökken az aktív ágyak száma, de minden más osztályon marad a régi működési rendszerben. A főigazgató asszony szerint így is megoldható a nőgyógyászat zavartalan működése. A szemészeti és urulógiai osztályokon az egynapos beavatkozásokat preferálják majd - tudta meg a képviselő. - Különböző osztályon belüli ágyak átcsoportosításával a kórházvezető elmondása szerint még jól is járt az intézmény - fejtette ki tapasztalatai Erőss Bulcsú. A politikus elmondta továbbá, hogy Vörös Ibolya engedélyezte a pápai kórházban a hálapénz elfogadását, mivel szerinte a dolgozók bére meglehetősen alacsony.

A kórházban nincs magánrendelés
Elbocsátások nem voltak és nem is tervezik az intézményben. A főorvos asszony szerint a fenntartói változásból a betegek semmit nem vesznek észre. Erőss Bulcsú azon kérdésére, hogy folyik-e a kórházban magánrendelés a délutáni órákban, dr. Vörös Ibolya határozott nemmel válaszolt.

Erőss Bulcsú szerint jónak mondható, hogy a pápai intézmény egyes, illetve kettes ellátási szintet képvisel a hármas skálán, mivel a Veszprém megyei kórház is csak nyolc területen éri el a hármas szintet. Erőss Bulcsú megnyugtatónak nevezte a főigazgató asszony által elmondottakat.

Leülnek a cigányság vezetőivel
Erőss Bulcsú üdvözölte, hogy dr. Áldozó Tamás polgármester elfogadta az a jobbikos ajánlatot, hogy üljenek le és együtt dolgozzanak ki megoldási javaslatot a cigány-magyar együttélés problémáira. Szerinte annak sincs akadálya, hogy a polgármester a cigány kisebbségi önkormányzatot is bevonná a megbeszélésekbe. - Nem szeretnénk a cigányságot kizárni az őket is érintő kérdések megtárgyalásából, azonban olyan cigányvezetővel vagyunk csak hajlandóak leülni, aki nem büntetett előéletű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.