Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2012. Március 02. 08:07, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

A Jobbik nemet mondott Pápa 2012-es költségvetésére

A Jobbik nemet mondott Pápa 2012-es költségvetésére

Erőss Bulcsú értékelte a csütörtöki testületi ülés határozatait.

A Jobbikos önkormányzati képviselő úgy látja, hogy az önkormányzati alrendszer finanszírozása egy fillérrel sem emelkedik 2012-ben, így reálértéken nagy összeggel csökkenhet a településeknek szánt pénz. – 2012-ben komoly költségvetési hiány várható az önkormányzatoknál, a pénzszerzés terén azonban szűkösek a lehetőségek – fogalmazott Erőss Bulcsú.

A Jobbik nem támogatja a további hitelfelvételt sem, az ingatlan eladásokat viszont igen, abban az esetben, ha az azokból származó bevételeket beruházásra, felújításra fordítják.

Erőss Bulcsú szerint érdemes lenne bevezetni a multinacionális cégek esetében a differenciált építményadót, amit egyébként már javasolt is a Jobbikos politikus, ám dr. Áldozó Tamás polgármester szerint erre nincs törvényi lehetőség. A Jobbik szerint viszont van, hiszen Keszthely és Nagykanizsa is bevezette már ezt a fajta adózást.

A politikus javaslatot tett az ülésen a Közterültet-felügyelet létszámának növelésére, ezt azonban elutasította a testület, mondván ez jegyzői hatáskörbe tartozik.

A Jobbik támogatta a Pápán működő három bölcsőde és a Kékfestő Múzeum munkájáról szóló beszámolóját, valamint egyetértett a Rákóczi Szövetség felvidéki Beiratkozási Ösztöndíj Programjának 200 ezer forintos önkormányzati támogatásával is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 15:03, hétfő | Helyi

Kánikula - Fontos kéréseket intézett a lakossághoz a Pápai Vízmű!

A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt. vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek.

2022. Június 27. 14:54, hétfő | Helyi

Rendőrségi tanácsok a kábítószer ellenes világnap alkalmából

Óvatosságra intik a szórakozó fiatalokat a pápai rendőrök.

2022. Június 26. 20:33, vasárnap | Helyi

A környék első Petőfi-bicentenáriumi emlékműve

2022. Június 26. 07:17, vasárnap | Helyi

Múzeumok Éjszakája a magasban

Idén először csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz a Pápai Vízmű, amely egy víztorony látogatásra invitálta az érdeklődőket.