Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 26. 13:23, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

A Jobbik elutasította a járási hivatal felállítását

A Jobbik elutasította a járási hivatal felállítását

Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki testületi ülés napirendi pontjait.

A Jobbik elutasította a járási központ létrehozásáról megkötött megállapodást. Erőss Bulcsú úgy fogalmazott, hogy ha nem Magyarországon élne, még el is hinné dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott pozitív jövőképét. Erőss Bulcsú ugyanis az ülésen több kérdést is feltett a járási központ kialakításával kapcsolatban: a lakosságot érintő esetleges negatív hatásokról, arról, lesz-e köztisztviselői bér- illetve létszámcsökkentés, továbbá hogy milyen módon számol majd el egymás között az önkormányzat és a kormány a Városháza rezsiköltségeiről.Dr. Kovács Zoltán elmondta, kormányzati döntés szerint a közszolgálati dolgozók bére nem csökken, a létszámleépítés pedig arra vonatkozik, hogy a nyugdíjba vonulók helyett nem vesznek fel újakat. A helyiségek közös használata tekintetében a kormánymegbízott elmondta, a megállapodásban szerepel, hogy a rezsit a felek négyzetméter arányában osztják meg egymás között.

Erőss Bulcsú indítványozta az ülésen egy helyi termelői piac megvalósítását, ám a javaslatot a testület nem szavazta meg. A polgármester elmondta, a pápai piacban a helyi termelői piac is benne foglaltatik, de ha igény mutatkozik egy külön őstermelői piac létrehozására, az üres piaci napok valamelyikén biztosítanak erre lehetőséget.

A közoktatási intézmények államosításával kapcsolatban a jobbikos képviselő borulátó. - Bizonyos idő elteltével mondhatja azt az állam, hogy kihasználtság hiányára hivatkozva bezár, vagy összevon iskolákat, ezáltal pedagógus munkahelyek kerülhetnek veszélybe. Erőss Bulcsú javaslata szerint ennek megakadályozása érdekében érdemes lenne egy közhasznú alapítványt létrehozni, mely megkapná a közoktatási intézmények kezelési jogát. A politikus szerint a polgármester nem reagált a felvetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni