Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. November 28. 13:29, szerda | Helyi önkormányzati

A Jobbik elutasította a 2013-as költségvetés-tervezetet

A Jobbik elutasította a 2013-as költségvetés-tervezetet

A tegnapi napon ülésezett a képviselő-testület novemberben immáron másodszor, első napirendi pontként a városatyák tárgyalták az önkormányzat 2012. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló beszámolót. A Jobbik elutasította azt, akárcsak az önkormányzat 2013. évi költségvetési koncepcióját. Utóbbit Erőss Bulcsú szerint megfelelő információk hiányában érdemben nem is lehetett megtárgyalni. Harmadik napirendi pontként a települési szilárd hulladékra vonatkozó díjkedvezményt fogadta el a testület a szociálisan rászorulók részére jobbikos támogatással.

A párt elutasította viszont a települési szilárd és folyékony hulladék közszolgáltatási díjainak emelését 2013. évre, mivel Erőss Bulcsú szerint sokkal szigorúbban és eredményesebben kell büntetni az illegális hulladék tárolását, az ebből befolyó bírság egy részét pedig a beszállított kommunális hulladék ingyenessé tételének ellentételezésére lenne érdemes fordítani. A hulladékgazdálkodás jövedelmező üzletág lett a XXI. századra, a profitot és az illegális hulladékot keletkeztetők nem jogkövető magatartását ne a pápai lakosok fizessék meg, legalábbis a Jobbik így gondolja. A temetési díjak növelésére is nemet mondott a Jobbik, mivel szerintük a lakosság már nem tudja ezt az akár csak inflációt követő emelkedést kigazdálkodni. A közterületen való reklámozás díjainak emelkedését támogatta a Jobbik azzal a megkötéssel, hogy a 2013. év közepére átadott Fő tér esetében nem lesz évközi emelés.

A politikus ugyancsak támogatta a hivatalon kívüli és a munkaidőn túli házasságkötés díjainak emelését, annál is inkább, mert ez egy olyan extra-szolgáltatás, melyet az elmúlt két évben mindössze 3-3 alkalommal vettek igénybe az érintettek. Két beszámoló következett napirendi pontként: az első a Városgondnokság beszámolója, melyben az elmúlt évek elvégzett munkájáról esett szó, ezt követte a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatója, melyben a parancsnok nem kívánt Erőss Bulcsú azon kérdésére válaszolni, hogy voltak-e az elmúlt egy évben az átalakulás következtében negatív hátrányok, mondván, hogy egyenruhában van, és nem szeretné felettesei munkáját minősíteni. Mindkét beszámolót elfogadta a kéviselő.

A vegyes ügyek közül Erőss Bulcsú kiemelte a költségvetési szerv alapító okiratának módosítását, mely a jogszabályi környezet megváltoztatása miatt került módosításra. Ezt a Jobbik támogatta, elutasította viszont a belvárosban lévő önkormányzati tulajdonú lakások értékesítését, melyek egy épületben találhatóak és 19. 830. 000, - forint eladási áron kerültek meghirdetésre.Erőss Bulcsú támogatta viszont, hogy az önkormányzat ne vállalja a „helyőrségi klub” néven ismert ingatlan működtetését annak magas költségvonzata miatt.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő