Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 14. 20:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A játékfesztiválra elkészül a Fő téri nyilvános WC

A játékfesztiválra elkészül a Fő téri nyilvános WC

Sokan hiányolták a két évvel ezelőtt átadott, és azóta több funkcióval is kibővült pápai Fő térről a nyilvános mellékhelyiséget. Jó hír, hogy a játszótér közelében alakítják ki az új toalettet, melyben pelenkázó is lesz.

Jogos volt az a lakossági felvetés, hogy pótolni kellene a lebontott illemhelyet a Fő téren - kezdte a helyszínen tartott sajtótájékoztatóját Áldozó Tamás. A polgármester elmondta, a beruházás az Esterházy Ferenc terv keretében, kizárólag önkormányzati finanszírozással valósul meg. A WC használata 100 Ft-ba fog kerülni, mely levásárlolható lesz a Galéria Bisztróban. Kérdésünkre a városvezető elmondta, a Fő tér rekonstrukció projektjében nem szerepelt illemhely kialakítása, már akkor is azzal számoltak, hogy az egyik Fő téri épület adhat majd otthont egy nyilvános WC-nek.

Németh Tamás, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, múlt hét hétfő óta dolgoznak aKenessey-Szondy ház földszinti helyiségében, jelenleg az aljzat betonozása zajlik. A csaknem 11 millió forintos beruházásból női és férfi illemhelyet, valamint mozgássérült WC-t alakítanak ki. A munkálatok legköltségesebb része az a forgóvillás fizetőkapu, mely automatizálja majd fizetést és a bejutást. A mellékhelyiség padlófűtést kap, így télen-nyáron használható lesz. A munkálatokkal május végéig végeznek.

Címkék: fő tér, wc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.