Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Január 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A Honvédszakszervezet üdvözli a katonai életpálya lezárását követő szolgálati juttatást

A Honvédszakszervezet üdvözli a katonai életpálya lezárását követő szolgálati juttatást

Üdvözlik azt a kormányrendeletet, amely megnyitja a lehetőséget arra, hogy a 25 év szolgálati idő után legalább 45 éves kort elérő katonák, kényszerű kiválásuk esetén honvédelmi szolgálati juttatásban részesüljenek.

Szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményükben emlékeztettek: a szakszervezet a 2011-es törvényi változások óta küzd egy olyan juttatási rendszerért, amely kizárja a visszaélések lehetőségét, ugyanakkor "méltányos keretek között, lehetőséget biztosít a szolgálatot objektív és respektálható okokból megszüntetni kényszerülő állomány méltó körülmények között való inaktív állományba helyezésére".

Felidézték: a kormány kedden megjelent rendelete megnyitja a lehetőséget arra, hogy a 25 év szolgálati idő után legalább 45 éves kort elérő katonák kényszerű kiválásuk esetén honvédelmi szolgálati juttatásban részesüljenek.

Hozzátették: a Honvédszakszervezet elnöksége üdvözli, hogy a kormány proaktív módon lépett fel az idősödő katonaállomány szolgálati viszonyának megszüntetése ügyében.

A szakszervezet szerint a kormányrendelet megalapozza, hogy - mint írták, további finomítások mellett - olyan járadékszolgáltatási rendszer alakuljon ki, "amely alkalmas a katonák korábbi ellátási rendszerének kiváltására úgy, hogy annak múltban meglévő negatív hatásait messzemenőkig kiküszöböli".

Jelezték: a szakszervezet konkrét javaslatokat terjeszt elő a honvédelmi tárcánál a rendelet részletes szabályaihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.