Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Április 01. 13:15, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A hónap közepén megkezdődik a Juhar utca teljes körű felújítása

A hónap közepén megkezdődik a Juhar utca teljes körű felújítása

A pápai ipari park infrastruktúrájának feljlesztése című TOP-os projekt keretében újjáépül a Juhar utca, körforgalom, kerékpárút és gyalogút épül, valamint a Kopja utca is megújul és meghosszabodik.

Évek úta toldozgatja-foltozgatja az önkormányzat a nagy forgalmat bonyolító, nehéz járművek által használt Juhar utcát. Mivel az út alapja nem megfelelő, az útburkolat teljes megújítása szükséges, tehát a tartó réteget is meg fogják erősíteni annak érdekében, hogy ennek a nagy igénybevételnek hosszú távon is ellen tudjon állni az új burkolat. Ezen kívül kerékpárút, gyalogosátkelőhely, autóbusz megálló és körforgalom épül a Juhar utcában.

A másik jelentős előrelépés az ipari parkban, a Kopja utca megépítése, megújítása. A projekt tartalmazza az út meghosszabbítását is, amely a 83-as út elkerülő szakaszára fog csatlakozni - mondta el Rádi Róbert. A projekt koordinálását végző társaság ügyvezetője hozzátette, a járványhelyzet miatti csekélyebb forgalom a beruházás szempontjából előnyös, de ettől függetlenül bíznak abban, hogy javulni fog a helyzet és hamarosan újra beindul az élet, ez esetben viszont egyeztetésekre lesz szükség a környéken működő gazdasági társaságokkal.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, a pápai ipari park fejlesztése a '90-es évek elejére nyúlik vissza. Azóta nagyon sok gazdasági társaság települt a területre, nagyjából 4000 ember dolgozik ezekben az üzemekben, és további beruházások várhatók az ipari parkban. Sok ember folyamatos közlekedését, illetve a gyárak ellátását végző kamionok forgalmát kell biztosítani, ezért szükséges az ipari park infrastruktúrális fejlesztése - mondta el a városvezető.

A beruházásra 800 millió forintot nyert el az önkormányzat, amely nem elegendő a számlák kiegyenlítésére, ezért az önkormányzat 286 millió forinttal egészíti ki a támogatásból rendelkezésre álló összeget. A szerződés megkötése és a munkaterület átadása április 15-én fog megtörténni, a munkálatok várhatóan november közepére készülnek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.