Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 04. 15:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A hétvégi tömeges oltás miatt parkolóhelyeket zárnak le a kórház előtt

A hétvégi tömeges oltás miatt parkolóhelyeket zárnak le a kórház előtt

1000 ember beoltását végzik el a Gróf Esterházy Kórházban a következő három napon. Arra kérik a közlekedőket, hogy az oltásra igyekvők számára hagyják szabadon a kórház előtti parkolóhelyeket.

Nem sokkal ezelőtt tartott sajtótájékoztatót dr. Áldozó Tamás polgármester, amelyen a lakosság türelmét és megértését, valamint a rendkívüli szabály betartását kérte a pápaiaktól.

Gróf Esterházy Kórház kérte az önkormányzat, mint a közterületi parkolók fentartójának segítségét abban, hogy a hétvégi tömeges koronavírus elleni oltás zökkenőmentes lebonyolításában a parkolóhelyek biztosításában segítséget nyújtson

Pénteken, szombaton és vasárnap összesen közel ezer lakost várnak koronavirus-elleni oltásra, a legnagyobb létszámú oltakozó pénteken fogja felkeresni a kórházat, így várhatóan rendkívüli gépjárműforgalom lesz az egészségügyi intézmény környékén.

Dr. Áldozó Tamás azt kérte, a kórház előtti parkolókat csak azok használják a következő napokban, akik oltásra mennek. A városvezetés megbízásából a Városgondnokság körülbelül 30 parkolóhely lezárására alkalmas útlezáró oszlopot és deszkát biztosított a kórház számára, hogy a parkolóhelyeket az oltásra érkezők számára fenn tudják tartani.

- Valamennyiünk érdeke az, hogy a korlátozó intézkedéseket minél előbb meg lehessen szüntetni, ezért a legtöbbet azzal tehetjük, hogy közös felelősséggel biztosítjuk az oltás zavartalanságát - hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.

A következő hetekben várhatóan lesznek még olyan napok, amikor nagy számban érkeznek oltásra a lakosok, így a városvezető azt kéri, lehetőleg a járművel közlekedők legyenek erre tekintettel és csak a kórházba igyekvők használják az ott lévő parkolókat.

A tömeges oltásról és a várható nagy gépjárműforgalomról a kórház értesitette a Pápai Rendőrkapitányságot is, így minden bizonnyal a rendőrök is jelen lesznek a következő napokban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.