Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2015. Május 13. 09:45, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A hétvége eredménye: Kategória első hely

A hétvége eredménye: Kategória első hely

Izgalom, felkészülés, taktikai megbeszélések sora, mellyel indult Karai Kristóf a hétvégén megrendezett Szlovák bajnokság második futamának helyt adó Bečov-ba.

A bajnoki szezon nem a vártnak megfelelően indult Kristóf számára, ezért talán még több oda figyeléssel, és fegyelmezett motorozással kell a rajthoz állni a versenyek alkalmával. Kristóf előtt nem volt ismeretlen a terep, bár új részekkel bővült a pálya, egy nagyobb ugróval és egy hullámsorral, ami egyben remek felkészülést is adott a következő hazai versenyére, a hétvégi Esztergomi futamra.

Az időmérő edzés az eddigi megszokottakhoz képest, sokkal jobban sikerült, annak ellenére, hogy csak a második időt sikerült megszereznie, csupán 3 másodperc különbséggel lemaradva az első helyen befutott Profi versenyzőtől.

Kristóf hétvégi teljesítménye alapján, remélhetőleg megszűnni látszik a verseny szezon kezdetétől fennálló balszerencse sorozat, ennek ellenére sokkal megfontoltabban állt rajthoz a múlt heti balesete óta. Így csak a nyolcadikként sikerült elfordulnia a rajtot követő kanyarban. A sikeres rajt után így már magabiztosan vehette üldözőbe az előtte motorozókat, így hamar a negyedik helyre pozícionálta magát, majd egy rendkívül látványos motorozással megszerezte kategóriája első helyét.

Az első futam néhány technikai problémával zárult, de a gyors szerviz után Kristóf akadálytalanul állt a második futam rajtrácsára. A második rajt már jobban sikerült az előzőnél, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ötödiknek fordult el az első kanyarban. Nem sokkal a rajtot követően a quad kilépője egy nagyobb ugrás következtében eltört, viszont ennek ellenére biztonságos motorozásra törekedve ismét kategóriája első helyén végzett Kristóf.

Ismét elmondhatjuk, hogy korosztályát és verseny társait sokszor felülmúlva teljesíti Kristóf a versenyeket, hisz legyen az elgörbült kormányoszlop, vagy kilépő, akár fizikai sérülés a kifogástalan szereplés nem várat magára, ha Kristófról van szó.

Hétvégén kerül megrendezésre Esztergomban a nemzetközi meghívásos motocross és quadcross bajnokság, reméljük Kristóf a hazai néző közönség előtt is megcsillogtathatja tudását.

Címkék: quad, Sport, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 15:31, péntek | Sport

Harmadik hely a Kakucs Ringen

Pál Krisztián, nemrég még Greinbach-ban rótta a köröket a Swift Hybrid RX Cup mezőnyében. Most pedig már itthon Magyarországon szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen az Euroaszfalt Rallycross OB Kakucsi fordulóján.

2021. Szeptember 17. 09:28, péntek | Sport

Kettőből kettő!

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok,

2021. Szeptember 14. 16:01, kedd | Sport

Lakatos Zsanett válogatott kenusunk befejezte sportolói pályafutását

A székesfehérvári születésű világbajnok kenus Lakatos Zsanett azt követően, hogy nem jutott ki a tokiói olimpiára úgy döntött, befejezi profi pályafutását.

2021. Szeptember 11. 18:19, szombat | Sport

Pál Krisztián és a rallycross

Hétvégén ismét felölti Pál Krisztán rallycrossversenyző a tűzállót, és rajthoz áll a Rallycross OB következő futamán, a Kakucs Ringen.