Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Február 25. 07:42, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A héten várható az influenza tetőzése

A héten várható az influenza tetőzése

Az influenzajárvány országosan várhatóan ezen a héten fog tetőzni, ezzel együtt még most is érdemes kérni az oltást - mondta az Országos Epidemiológiai Központ virológus főorvosa az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Jankovics István elmondta: míg jelenleg Európában az influenza A, addig Magyarországon a B vírus dominál. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy tavaly az országban a B vírus háttérbe szorult, nem tudott nagy járványt okozni, ezért mostanra megnőtt rá a fogékonyság, főként a gyermekeknél. A mostani járványban a leginkább a 15 év alattiak érintettek, utánuk a 15-31 éves korosztály, a legkevésbé pedig az idősebbek.

A járvány országosan ezen a héten fog tetőzni - mondta a virológus, hozzátéve: még most is érdemes oltást kérni, főként a krónikus betegségben szenvedőknek, ugyanis a súlyosabb, akár halálos esetek a járvány végén szoktak előfordulni.

Címkék: betegség, influenza, vírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről