Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A héten kissé mérséklődik a hőség

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő lesz, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon egyre nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 34 Celsius-fok között alakul.

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek. Elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északi szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet kedd hajnalban 14-23, délután 28-34 fok között alakul.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, fátyolfelhőkre is számítani kell. Több helyen várható zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon nagy területen megerősödik. A hajnali 14-22 fokról szerda délutánra 24-31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. Elszórtan - nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén - fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-20, a csúcshőmérséklet 22-29 Celsius fok között alakul.

Pénteken napos időre van kilátás, általában kevés gomolyfelhővel. Néhol, főként északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Az északias szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. Péntek hajnalban 11-19, délután 25-30 fok között valószínű.

Szombaton nagyrészt derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet szombat hajnalban 11-19, délután 26-32 Celsius fok között várható.

Vasárnap túlnyomóan derült, napos idő várható csapadék nélkül. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A vasárnapi hőmérséklet hajnalban 14-22, délután 28-34 Celsius fok között valószínű.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.