Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 30. 16:54, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A helyi egészségügyet is javítaná a Baloldali Együttműködés

A helyi egészségügyet is javítaná a Baloldali Együttműködés

Szerintük az egészségügyet befektetésként kell értelmezni, így az arra szánt anyagi ráfordítások a jövőben megtérülnek.

Grőber Attila polgármester-jelölt a téma ismertetése előtt kitért Unger Tamás alpolgármesterrel, a sajtón keresztül lefolytatott vitájára is. Mint mondta, a mikro vállalkozások adómentességével kapcsolatos kérdéseken jól lemérhető, hogy ki az, aki időtállóan hasonlóan fogalmaz. A politikus idézett egy 2011. áprilisi képviselő-testületi ülést, ahol még az említett adómentesség mellett szavazott a testület, majd hét hónappal később a Fideszes városatyák a mentesség megszüntetését terjesztették elő az esélyegyenlőségre hivatkozva, mára pedig igazságtalanságról beszélnek - fogalmazta meg véleményét a politikus.

A bal-közép erők jelöltje az egészségügyi programjával kapcsolatban három alapvető elvárást fogalmazott meg a pápai kórház felé. Megfelelő szakorvosi ellátást, a kórház eszközparkjának folyamatos korszerűsítését, illetve a kórház működésének anyagi biztonságát szeretné elérni a szocialisták helyi elnöke. Ezek mellett a háziorvosi rendelők épületeinek és az ott lévő eszközpark megújítását tűzi ki célként.

Szirbek Rita MSZP-s önkormányzati képviselő a program részleteire is kitért. A politikus nagyobb arányban vonna be a helyi egészségügybe önkénteseket. Pályázati lehetőségeket kihasználva bővítené a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást.

Az úgynevezett "Pöttöm Pápaiak" program keretében a pápai lakhellyel rendelkező szülők, itt anyakönyvezett újszülött gyermekei emlékdiplomát és pénzügyi támogatást kapnának, a gyermekszületés és a Pápán szülés ösztönzésére. Szirbek Rita szerint vissza kellene állítani a hétvégi fogászati ügyeletet. Nagyobb hangsúlyt fektetne a prevencióra, ennek keretében Pápa Város Önkormányzata támogatásával negyed évente szűrővizsgálatokat szervezne. Amennyiben pedig rosszindulatú daganatot diagnosztizálnának és a beteg vállalná a műtéti beavatkozást, anyagi támogatást is nyújtana számára.

A HPV elleni védőoltás támogatását kibővítené az első védőoltásra is, ugyanis jelenleg csupán a második és a harmadi oltást támogatja az önkormányzat (jelenleg a 12-13 éves lányok 60%-a veszi igénybe ezt a lehetőséget Pápán - a szerk.). Mindezek mellett bővítené az interaktív életmentő pontokat szerte a városban, melyek működtetői számára ingyenes képzést biztosítanának. A sürgősségi ellátás segítése érdekében támogatná egy pápai mentőhelikopter-légibázis kialakítását.

Szirbek Rita az egészségügyi dolgozók erkölcsi megbecsülését is növelné "Az év orvosa" és "Az év szakdolgozója" címmel, melyeket szavazás után ítélnének meg. -Az emberi egészséget és a felette őrködő egészségügyet befektetésként kell kezelni. Ha így teszünk, az anyagi ráfordítások megtérülnek. Mi az emberekben bízunk és a városunkban - zárta gondolatait az MSZP képviselője.

Grőber Attila szerint a program megvalósításához szükséges anyagi feltételek (mintegy 10 millió forint), költségvetési átcsoportosításokkal előteremthetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.