Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 29. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A helyi DK újrahasznosítja a nemzeti konzultációs kérdőíveket

A helyi DK újrahasznosítja a nemzeti konzultációs kérdőíveket

Grőber Attila, a párt helyi szervezetének elnöke beszélt a jövő júniusi önkormányzati választásról is, elárulta, hogy három politikai párttal már megegyeztek, a polgármester személyét illetően pedig nem várható meglepetés.

A DK politikusa a legújabb nemzeti konzultációt hazugnak és figyelemelterelésnek nevezte, amely primitív álkérdéseket tartalmaz. Hazugnak nevezte a konzultáció azon kijelentését, amely szerint 181 ezer forintot takarítanak meg a magyar családok havonta a rezsicsökkentés miatt, ugyanis az energia ára a töredékére esett vissza a tavalyi csúcshoz képest, a kormány azonban továbbra is azzal a magas árral számol. A primitív álkérdés minősítés kapcsán pedig elmondta, szerinte a kormány valójában nem kíváncsi az emberek véleményére, hiszen a kérdőívek beérkezése előtt már döntéseket hoz az azokban megfogalmazott kérdésekben.

Grőber Attila ezért arra kérte a szimpatizánsaikat, hogy a DK irodájába vigyék be a számukra elküldött nemzeti konzultációs kérdőíveket, amelyeket majd újra fognak hasznosítani.

Az önkormányzati képviselő beszélt az egyik vezető pápai politikus Facebook posztjáról is. Annak szerzője ugyanis azt írta a DK akciójáról, hogy az idegenszívű, külföldi érdekeket szolgáló, külföldről pénzelt kezdeményezés. – Határozottan és egyértelműen szeretném kijelenteni, hogy felháborító és gyűlöletkeltő a fideszes politikus írása. Ha az a Fidesz célja, hogy a pápaiakat megossza, akkor jó úton jár. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ebben a városban soha senki nem mondhassa senkire, hogy idegenszívű, csak azért, mert másként gondolkodik Magyarország, és Pápa jövőjéről – hangsúlyozta, hozzátéve, szomorúan tapasztalta, hogy több helyi képviselő és intézményvezető is volt a poszt kedvelői között.

A jövő júniusi önkormányzati választásokkal kapcsolatban a DK helyi szervezetének elnöke elárulta, a DK három politikai párttal, az MSZP-vel, a Párbeszéddel és az LMP-vel már megállapodott, de folytatják a tárgyalásokat a többi párttal is. Kérdésünkre Grőber Attila elmondta, a polgármester-jelölt személyét illetően nem várható meglepetés, vagyis ő maga indul majd a pozícióért, de a képviselő-jelöltek névsora is hamarosan összeáll.

Grőber Attila a politikai nyilatkozata után elmondta, hogy pártja több közösségépítő, jótékonysági akciót is szervez az ünnep közeledtével. A jövő héten a DK Mikulása látogat majd meg gyermekeket, meghirdették a Mosolydoboz adománygyűjtő akciót is, az adományokat a DK helyi irodájában lehet leadni. Továbbá advent vasárnapjain közös gyertyagyújtással várják az ünnepet, a város különböző pontjain.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.