Városlista
2021. július 24, szombat - Kinga, Kincső

Hírek

2021. Június 01. 13:12, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: mti

A határkerítésen létrán átmászó szír férfiakat ítéltek el Szegeden

A határkerítésen létrán átmászó szír férfiakat ítéltek el Szegeden

Egy év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítéltek gyorsított eljárásban hétfőn három a szerb-magyar határt védő kerítésen létrán átmászó szír férfit.

Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a szabadságvesztés mellett két évre kiutasította őket Magyarország területéről.

A vádlottak szombat délelőtt a szerb-magyar államhatáron felállított külső kerítésnek egy létrát támasztottak, majd azon keresztül bemásztak az ott futó szervizútra. Ezt követően a belső kerítéshez is elhelyezték a létrát, azonban ekkor a járőrök tetten érték őket. A vádlottak azzal, hogy Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény - kerítés - által védett területére jogosulatlanul léptek be, határzár tiltott átlépésének bűntettét követték el.

A bíróság döntését a vádlottak és védőik tudomásul vették, míg a fellebbezés bejelentésére az ügyészség három napot tartott fenn, így az ítélet még nem emelkedett jogerőre - tudatta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 10:50, péntek | Kék hírek

Két városban is felfegyverkezve garázdálkodtak

A Bonyhádi és a Szekszárdi Rendőrkapitányság is büntetőeljárást indított.

2021. Július 22. 16:10, csütörtök | Kék hírek

Erőszakkal ejtette teherbe 11 éves nevelt lányát

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség egy 11 éves nevelt lányát erőszakkal teherbe ejtő férfi és élettársa, a gyerek anyja ellen - közölte a megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

2021. Július 22. 14:05, csütörtök | Kék hírek

Rendőr ellen emeltek vádat halálos baleset miatt

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emeltek egy rendőr ellen - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

2021. Július 21. 14:58, szerda | Kék hírek

Pisztollyal fenyegette meg a szomszédját

A berettyóújfalui rendőrök zaklatás vétség elkövetése miatt folytattak nyomozást a 64 éves férfival szemben.