Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2019. Április 10. 20:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Gyimóti úton folytatódik a járdafelújítási program

A Gyimóti úton folytatódik a járdafelújítási program

Ez a hatodik járdaszakasz, amelynek megújításán egyidőben dolgoznak Pápán.

Császár Endrétől, a városrész önkrományzati képviselőjétől megtudtuk, az út páratlan oldalán kimondottan rossz állapotú volt a járda burkolata, több lakó is jelezte már korábban, hogy a forgalmas gyalogúton nehézkes a közlekedés. A mostani felújítás a Dózsa György úttól a Bakonyér hídig terjed, mely két autóbusz megállót is érint. A képviselő örömét fejezte ki a munkálatok megkezdése kapcsán és a lakosság türelmét és megértését kéri.

Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a beruházás műszaki adatait ismerette. Mint mondta, 540 folyóméteren 690 négyzetméter felújításáról van szó. A kivitelezés hétfőn vette kezdetét, mostanra eltávolították a régi aszfalt felületet és annak alapját, hamarosan kezdődik a murva betöltése. A beruházás két autóbusz megálló újjáépítését is tartalmazza.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, ez év első felében több mint 100 millió forint jut pápai járdák felújítására és 2019 második felében egy újabb, hasonló összeg elköltését tervezik. Jelenleg a Gyimóti út mellett a Táncsics, aToldi, a Döbrentei és az Árpád utcákban dolgoznak, illetve a Korvin utca megújítása is tartalmazza a járdák megújítását.

A beruházás összköltsége megközelíti a 16 millió forintot és legkésőbb június 30-ig el kell készülnie.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 20:45, szombat | Helyi

17 éves pápai lányt keres a rendőrség

Ha valaki látta a képen látható lányt, értesítse a rendőrséget.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott

2022. Január 21. 13:39, péntek | Helyi

Megérkeztek az első kövek a Kossuth utca burkolásához

Mint ismeretes, az elmúlt héten újra munkagépek és építőmunkások jelentek meg a város sétálóutcáján, hogy folytassák annak megújítását.