Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2020. Augusztus 06. 20:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A gyermekorvosi ügyeleten dolgozó egyik asszisztens mintája is pozitív lett

A gyermekorvosi ügyeleten dolgozó egyik asszisztens mintája is pozitív lett

Dr. Áldozó Tamás polgármester ma este számolt be a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb fejleményekről.

A polgármester renkívüli bejelentkezéséből kiderült:

- 20 igazolt esete van a koronavírusnak Pápán. Információi szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos Pápa-környéki igazolt fertőzötteket is beleszámolhatott az általa közölt 22 főbe.

- A polgármester szerint félő, hogy az igazolt esetek száma tovább nő. Csütörtökön este az elrendelt karanténok száma 73, 25-tel több, mint tegnap. 9 személy esetében járványügyi elkülönítésről van szó. Ők gyanús, valószínűsített, de pozitív teszttel még nem igazolt esetek.

- Hőemelkedése volt a Teveli úti otthonházban már igazolt, azóta Ajkán kezelt bácsi szobatársának. Elővigyázatosságból őt is az ajkai kórházba szállították, de a vírus jelenléte még nem igazolt.

- A gyermekorvosi ügyeleten dolgozó egyik asszisztens mintája tegnap szintén pozitív lett. A vele egy légtérben dolgozó orvos karanténba került, az orvosi rendelőben az alapos fertőtlenítést követően folyt ma a betegek fogadása.

- Utóbb pozitívnak bizonyult beteg ellátása miatt egy felnőtt háziorvos is kiesett az ellátásból. Az ő első tesztje negatív lett.

- Ujvári Hajnalka, az Egészségügyi Alapellátási Intézet vezetője a Pápán kialakulóban lévő Covid-góc miatt átmeneti intézkedéseket vezetett be: Tartalmilag ez a tavasszal megismert eljárásrend szerinti működést jelenti. A rendelők zárva lesznek, a betegek a szolgáltatást előzetes telefonos egyeztetésnek megfelelően vehetik igénybe. A maszk viselésére és a kézfertőtlenítésre szigorú szabályok vonatkoznak. A védőnői családlátogatás szünetel.

- A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje hétfőtől megváltozik, a személyes ügyfélfogadást csak a kizárólag személyesen intézhető ügyek esetében biztosítják.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.