Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2012. Március 27. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A gazdasági helyzet romlása sem kedvez a hiteltörlesztésnek

A gazdasági helyzet romlása sem kedvez a hiteltörlesztésnek

A Magyar Bankszövetség szerint az érintett ügyfelek 75 százaléka vesz majd részt az új árfolyamrögzítésben.

Kovács Levente, a szakmai szervezet főtitkára szerint nem lépnek be a rendszerbe azok, akik már csak kis összeggel tartoznak, a hátralévő futamidejük rövid, valamint ódzkodnak mindenféle ügyintézéstől. A bankszövetség szakértői arra számítanak, az összes devizajelzáloghitel-állomány kétharmada kerülhet az árfolyamrögzítés hatálya alá - írta a Magyar Hírlap.

Kovács Levente kiemelte: a felvett kölcsönök nem visszafizetésében az általános gazdasági helyzet romlása a legjelentősebb tényező, az árfolyamelmozdulás pedig két százalékponttal magasabb késedelmes arányt indokol. „A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleté­nek 2011 második fél éve sok ügyfélmegkeresést és beadványt hozott” – közölte Binder István, a PSZÁF szóvivője. Kitért rá: 6585 fogyasztói beadvány és további 32 067 ügyfélszolgálati megkeresés érkezett a felügyelethez a második fél évben, szemben az egy évvel korábbi 4305-tel, illetve 20 358-cal. Az ugrásszerű növekedés egy 2010 óta tartó, csökkenő trendet tört meg – emelte ki Binder István. Rámutatott: ennek oka a végtörlesztés és a magánnyugdíjpénztárakból történő tömeges visszalépés. 2011 egészében így 9753 fogyasztói beadvány és 51 271 ügyfélszolgálati megkeresés érkezett a PSZÁF-hoz. A pénzügyi felügyelet vizsgálta a devizahiteles-végtörlesztést is, mint kiderült, a PSZÁF csak néhány kirívó esetet talált a bankoknál ezzel a konstrukcióval kapcsolatban.A lakosság devizahitel-állománya nyolc év alatt kevesebb mint háromszázmilliárd forintról 2010 nyarára 6600 milliárdra nőtt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 07:00, hétfő | Belföld

Anyára és gyerekére gyújtotta rá két férfi a házat Véménden

Emberölés kísérlete miatt nyomoznak a rendőrök két férfi ellen, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat.

2022. Augusztus 15. 05:00, hétfő | Belföld

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.