Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2012. Március 27. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A gazdasági helyzet romlása sem kedvez a hiteltörlesztésnek

A gazdasági helyzet romlása sem kedvez a hiteltörlesztésnek

A Magyar Bankszövetség szerint az érintett ügyfelek 75 százaléka vesz majd részt az új árfolyamrögzítésben.

Kovács Levente, a szakmai szervezet főtitkára szerint nem lépnek be a rendszerbe azok, akik már csak kis összeggel tartoznak, a hátralévő futamidejük rövid, valamint ódzkodnak mindenféle ügyintézéstől. A bankszövetség szakértői arra számítanak, az összes devizajelzáloghitel-állomány kétharmada kerülhet az árfolyamrögzítés hatálya alá - írta a Magyar Hírlap.

Kovács Levente kiemelte: a felvett kölcsönök nem visszafizetésében az általános gazdasági helyzet romlása a legjelentősebb tényező, az árfolyamelmozdulás pedig két százalékponttal magasabb késedelmes arányt indokol. „A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleté­nek 2011 második fél éve sok ügyfélmegkeresést és beadványt hozott” – közölte Binder István, a PSZÁF szóvivője. Kitért rá: 6585 fogyasztói beadvány és további 32 067 ügyfélszolgálati megkeresés érkezett a felügyelethez a második fél évben, szemben az egy évvel korábbi 4305-tel, illetve 20 358-cal. Az ugrásszerű növekedés egy 2010 óta tartó, csökkenő trendet tört meg – emelte ki Binder István. Rámutatott: ennek oka a végtörlesztés és a magánnyugdíjpénztárakból történő tömeges visszalépés. 2011 egészében így 9753 fogyasztói beadvány és 51 271 ügyfélszolgálati megkeresés érkezett a PSZÁF-hoz. A pénzügyi felügyelet vizsgálta a devizahiteles-végtörlesztést is, mint kiderült, a PSZÁF csak néhány kirívó esetet talált a bankoknál ezzel a konstrukcióval kapcsolatban.A lakosság devizahitel-állománya nyolc év alatt kevesebb mint háromszázmilliárd forintról 2010 nyarára 6600 milliárdra nőtt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 07:42, csütörtök | Belföld

KIM: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkársága 13. alkalommal hirdet pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására.

2023. Június 01. 07:40, csütörtök | Belföld

Tűz ütött ki egy somogyszobi állattartó telepen, mintegy ezer sertés elpusztult

Tűz ütött ki egy körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen csütörtök reggel Somogyszob külterületén.

2023. Június 01. 07:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor a török elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este telefonon tárgyalt Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török köztársasági elnökkel, aki meghívta őt szombati beiktatási ünnepségére.

2023. Május 31. 13:30, szerda | Belföld

Nehéz helyzetben élő családok nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa

Idén negyedik alkalommal nyaralhatnak ingyen a nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládosok a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványának köszönhetően - közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.