Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 24. 14:53, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A fűtés miatt volt tűz vasárnap egy Eötvös utcai lakásban

A fűtés miatt volt tűz vasárnap egy Eötvös utcai lakásban

Nem megfelelő gyújtófolyadékot használtak egy pápai lakásban, ezért tűz keletkezett vasárnap.

Tűz keletkezett egy társasházi lakásban Pápán, az Eötvös utcában vasárnap. A kályha és a körülötte lévő papírhulladék fogott tüzet, miután benzinnel begyújtottak. A tulajdonos porral oltóval eloltotta a lángokat, a város hivatásos tűzoltói pedig felszámolták a még izzó részeket, átszellőztették a kétszintes épületet, amelyből huszonkilenc lakót ideiglenesen az utcára kísértek. Alig háromnegyed óra elteltével pedig mindenki visszatérhetett otthonába. Az eset során személyi sérülés nem történt - írja a Katasztrófavédelem.

A fűtési szezon kezdetén fontos felülvizsgáltatni a fűtőeszközöket és a kéményeket. Egy elkoszolódott kazán teljesítménye romlik, működtetése veszélyes. Fontos szem előtt tartani azt is, hogy nem szabad háztartási hulladékkal, lakkozott, festett vagy nedves fával fűteni, mert ezek amellett, hogy mérgező gázokat bocsátanak ki, fokozzák a kéményben a kátrány és a korom lerakódását. Az ilyen lerakódások miatt leszűkül a kémény belseje, amely miatt visszaáramolhat a füst a házba. Ha valaki csak két hétig háztartási hulladékkal fűt, annyi korom és kátrány rakódik le a kéményben és a fűtőeszközben, mint normál fűtőanyag használata esetén egy teljes fűtési szezonban. A kémény belső falára lerakódott vastag korom- és kátrányréteg a fűtés hatására izzani kezd, akár meg is gyulladhat, ami lakástűzhöz vezethet.

Az sem mindegy, hol tároljuk a tűzifát, brikettet, vagy más szilárd tüzelőanyagot és a begyújtáshoz használt eszközöket mennyire közel helyezzük a kályhához. Egyetlen kipattanó szikra képes lángra gyújtani a környezetében található éghető anyagokat és az egész lakásunk a lángok martalékává válhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.