Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.

A Fidesz megyei listájára leadott és az európai parlamenti választáson kapott szavazatainak száma szinte teljesen megegyezik, kicsivel több mint 6100 szavazatot kapott a párt Pápán. 2019-ben, az EP választáson 6436 szavazatot zsebelt be a Fidesz Pápán (igaz, az alacsonyabb részvétel miatt ez 57%-os eredményt jelentett), tehát csupán 300-zal többet, mint most.

A számokból tehát az látszik, hogy a Fidesz mozgósítása jól működött, el tudta vinni a szavazóit városunkban. De akkor miért bukták el a polgármesteri pozíciót? Mert a fideszesek 1/6-a átszavazott Grőber Attilára. Ha erősebben akarunk fogalmazni, akkor fellázadtak pártjuk jelöltje, Áldozó Tamás ellen.

Ismert jobboldali pápaiakkal való beszélgetések során gyakran előjött a téma, hogy nincsenek kibékülve a polgármester stílusával és felfogásával, ám sokan azt gondolták, hogy a szavazáson azért mégis csak behúzzák rá az x-et, főleg egy baloldali jelölttel szemben. Nem így tettek, kérdés, hogy mi következik most.

Áldozó Tamás a Pápai Médiacentrumnak a választás éjszakáján azt mondta, hogy még nem döntötte el, felveszi-e a mandátumát, és beül-e a képviselő-testületbe. A kérdés annál is inkább égető, mivel megjelent a színen a TISZA párt. Magyar Péterék nyíltan a 2000 körüli Fidesz hangulatát, megszólalásait használják, távolságot tartanak a baloldaltól. Annak az 1/6-nyi fideszesnek, aki képes volt Grőber Attilára szavazni, valódi alternatíva lehet Pápán is ez az új párt, szemben a Gyurcsány Ferenc fémjelezte DK-val.

Ha tehát a helyi Fidesz nem képes megújulni, új, szimpatikus, jobboldali embereket felmutatni, könnyen elveszítheti a szavazóinak egy jelentős részét, főleg úgy, hogy várhatóan a kommunikációs csatornáinak, infrastruktúrájának a javát októbertől szintén elveszíti Pápán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 21:14, péntek | Helyi

Rock zene, hűsítő italok és kiváló hangulat a Kossuth utcán!

Kemény fába vágták a fejszéjüket a belvárosi üzletek Pápán: azon dolgoznak közösen, hogy ismét élettel teljen meg a város szíve!

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Nem utcaképet fotóz a kamerával felszerelt autó a városban

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy egy olyan jármű járja a város utcáit, amely a tetején egy kamerával van felszerelve.

2024. Július 19. 07:51, péntek | Helyi

Motorosok érkeznek Pápakovácsiba!

Amerikai autós, motoros fesztivált tartanak szombaton Pápakovácsiban, ahol a rockabilly lesz főszerepben.

2024. Július 19. 07:34, péntek | Helyi

Harctéri kutató-mentők gyakorlata Pápán

Az amerikai légierő 56. és 57. kutató-mentő százada a Jolly Vihar 2024 gyakorlaton vesz részt az MH 47. Bázisrepülőtéren.