Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Július 17. 13:38, szerda | Belföld

A fekvő rendőrre is támadt a karddal az abdai férfi

A fekvő rendőrre is támadt a karddal az abdai férfi

Mielőtt újra lesújtott volna, társa lelőtte a támadót.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség közleménye szerint „hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelt el nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre".

Mint ismeretes, az anyjával élő abdai férfit az egyik járőr végül lelőtte, s belehalt sérüléseibe. Az ügyészség közleményéből az is kiderül, miként védte társát a rendőr a megvadult férfitól, s miért döntött a célzott lövések mellett.

A nyomozás elsődleges adatai szerint múlt vasárnap a késő délutáni órákban egy Abdán élő nő (az elhunyt férfi anyja) mentőt hívott felnőtt fiához. Őt a lakáshoz kiérkező mentők agresszivitása miatt nem tudták megvizsgálni, ezért rendőri segítséget kértek.

„A helyszínre kiérkező rendőrpáros bement a lakásba, ahol a férfi egy körülbelül 40 centiméter élhosszúságú, kiélezett bozótvágó késsel rájuk támadt, ezért a rendőrök kimentek a lakásból, ahol az egyikük a bejárat előtti részen a földre esett. Ezt látva a férfi a kezében lévő bozótvágó késsel a földön fekvő rendőr főtörzszászlóst a fején megütötte, vágott sérülést okozva ezzel. Mivel a férfi a földön fekvő és sérült rendőrt a kezében lévő bozótvágóval ismét meg akarta ütni, ezért a rendőrpáros másik tagja a nála lévő szolgálati fegyverével három lövést adott le a férfira, aki a lövések okozta sérülések miatt a helyszínen elhunyt."

A megsérült rendőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ám azóta már kiengedték a kórházból.

Címkék: Abda, rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.