Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Április 03. 14:07, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A drágább benzin miatt nő a kenyér ára

A drágább benzin miatt nő a kenyér ára

Tovább folytatódik az üzemanyagár-emelkedés hazánkban. Holnaptól öt forinttal nő a benzin ára, így harmadik hete ismét csúcsot dönt a benzinár.

A benzin országos átlagos ára 450 forintra emelkedik. A gázolaj átlagára 442 forint marad.Az újabb emelés miatt a boltokban is magasabb árakkal találkozhatunk majd: a növekvő üzemanyagköltségek miatt ugyanis a pékek kénytelenek drágábban adni a kenyeret.

Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai titkára azt mondta a Magyar Hírlapnak: az elmúlt időszakban az üzemanyagárak emelkedése jelentősen megnövelte a sütőipari vállalkozások költségeit. „A vállalkozások eddig is csupán egyszázalékos nyereséggel dolgoztak, az egyre dráguló üzemanyagok miatt azonban mára sokan a tönk szélére sodródtak. A csődhullám csupán a sürgős és jelentős mértékű áremeléssel kerülhető el”. A szakember megjegyezte: itt elsősorban az átadási árak emeléséről van szó, ami elvileg nem érinti a fogyasztói árakat, hiszen azt a kereskedők határozzák meg. Azonban a szükségessé vált, jelentős mértékű áremelést nagy valószínűséggel a kereskedők áthárítják majd a fogyasztókra, így a közeljövőben drágább kenyérrel találkozhatunk a boltok polcain. A drágulás mértéke vállalkozásonként változhat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 06:00, szerda | Belföld

111 hónapja töretlenül nőnek a reálkeresetek

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatsora a keresetek változatlanul lendületes növekedését jelzi a háború okozta gazdasági nehézségek és a járvány ellenére

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.