Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 26. 15:22, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A DK tiszteletbeli elnöke tett látogatást városunkban

A DK tiszteletbeli elnöke tett látogatást városunkban

Vitányi Iván megkoszorúzta egykori raboskodása helyszínén szolgálatot teljesítő Bárdosi Jenő börtönlelkész szobrát az Alsóvárosi temetőben.

Dr. Vitányi Iván a Demokratikus Koalíció tiszteletbeli-és örökös elnöke, a párt országgyűlési képviselője egész napos látogatást tett Kerecsényi Zoltán választókerületi vezető, a párt kulturális stábjának tagja meghívására Pápán.

Kora délelőtt a pápai piacon szórólaposztásra került sor, délelőtt a vörösiszap sújtotta Devecser városába látogatott dr. Vitányi Iván, ahol fogadta a város polgármestere. Megtekintették az újjáépítés utáni állapotot, az új lakóparkot, emlékparkot, az emlékkiállítást, majd koszorút helyeztek el a vörösiszap-katasztrófa áldozatai emlékére is.
Délután az Alsóváris temetőben az idős politikus, egykori sopronkőhidai rab koszorút helyezett el a közelítő Halottak Napja - Mindenszentek ünnepe alkalmából Bárdosi Jenő egykori börtönlelkész sírjánál.(dr. Vitányi Iván 1944-ben a Magyar Diákok Szabadságfrontjának és a Görgey-zászlóaljnak tagja lett, emiatt a Gestapo letartóztatta, majd Sopronkőhidán bebörtönözték.)
Ezt követően sajtótájékoztatót tartott Kerecsényi Zoltánnal közösen aktuálpolitikai kédrésekben. Vitányi szerint a fejlődés csak a demokrácia útján valósulhat meg. - Ehhez koalícióra is zsükség van. Nem értek egyet, hogy minél centrálisabb a hatalom, annál jobb - fogalmazott. A politikus sikeresnek nevezte a Demokratikus Koalíció megalakulásától számított egy évét, mivel a pártnak sikerült megvetnie a lábát.
Kerecsényi Zoltán üdvözölte az október 23-án Budapestern elindult összefogást. - Itt helyben mi is az összefogást támogatjuk, ennek jó példája a Petőfi Asztaltársaság, amely a DK és az MSZP közös szervezete. A politikus elmondta továbbá, hogy jelenleg a DK-nak nincs helyi vezetősége. - Novemberben kerül majd sor az elnök és az elnökség megválasztására, természetesen demokratikus keretek között - mondta Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi koordinátora.
Végül Vitányi Ivánnal együtt megtekintették a pápai Zsinagógában az Elfeledett Szomszédaink című kiállítást.
Címkék: dk, vitányi iván

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.