Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 01. 12:46, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A DK nem akceptálja a költségvetést

A DK nem akceptálja a költségvetést

A párt közleményben véleményezte a múlt héten elfogadott városi költségvetést.

- Szolidárisak vagyunk a helyi kisemberekkel; hiszen egy jókora megszorító adócsomaggal kell megbírkózniuk az idei esztendőtől. Mindeközben pedig több, mint 500 milliós összegű stadionrekonstrukciós terv megvalósulása lebeg a városvezetés előtt. Úgy véljük, hogy ezekben a nehéz időkben ekkora hatalmas összeget inkább közcélra kellene fordítani. Akár a városhoz kötődő parlamenti képviselők lobbizhatnának azért a hatalomnál, hogy ezt a sok-sok pénzt közcélra lehessen vagy részlegesen, vagy teljesen átcsoportosítani. Ma a pápai utca emberét igenis bántja, hogy ennyi, sok millió forintot stadionra kíván költeni a hatalom, akkor, amikor amúgy is temérdek, égető dolog lebeg a polgárok feje felett. Ennyi pénzt ma igenis hasznosabb, az emberek mindennapi javát szolgáló célra kellene fordítani, például még több út- és járdafelújításra. A DK nem fejlődésellenes, nem sportellenes, de felelősen gondolkodó ellenzékként úgy véljük, ma – a célokat tekintve – fontosabb lenne a közcél, például az útépítés, mint a stadion!
Pápa város idei költségvetése egy rossz kondíciójú költségvetés; a 6 milliárd 669 millió összes kiadásból fejlesztési célú kiadás mindösszesen 949 millió forint. Ez az összes kiadás mindössze 14,2 %-a. Még inkább sajnálatos, hogy újként induló fejlesztésre 117 millió forint jut. Ez 1,7 %-a az éves költségvetésnek. Több, mint 25 év után ide jutott Pápa városa. Mégiscsak meg kellene mindenkinek becsülnie az Európai Uniót és annak támogatásait. Látszik, hogy nincs a városnak saját ereje. Kérdés, hogy 2020 után, amikor majd megszűnnek a nagy, uniós támogatások, mi lesz?

A DK helyi szervezete a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló határozati javaslattal sem ért egyet. Ez egy politikai nyilatkozat, amelyet nemcsak Pápa, de az ország többi településeinek képviselői elé is beterjesztett a hatalom. Figyelemelterelőnek tartjuk a valódi problémákról! Nemcsak a markunkat kell tartani ezer milliárdokért az uniónál, hanem ha tőlünk kér valamit az unió, melynek tagja vagyunk, akkor együtt kellene működni kvóta-ügyben is.
A DK szerint nem azzal kellene foglalkozni, hogy hány olyan embert nem engednénk be ide, akik egyébként itt sincsenek, és nem is akarnak ide jönni. Azzal kellene foglalkozni, hogy hazánk iskoláiban miért nincs kréta, miért nem kapnak időben fizetést a tanárok, miért nincs elég orvos, miért nincs rendes betegellátás.
A DK a sokak Magyarországát képviseli, nem pedig a kevesek rögeszméit. A DK valós szolidaritást javasol, azt javasolja, hogy inkább a magyar emberek mindennapi problémái legyenek a fontosak!
- írja a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.