Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 29. 21:16, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa járt Pápán

A Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa járt Pápán

Grőber Attila helyi elnök vendégeként lakossági fórumot tartott Pápán dr. Komáromi Zoltán.

A DK egészségpolitikusa azt mondta, nagy örömmel érkezett Pápára, hiszen méreténél fogva ez a város rendkívül fontos a magyar egészségügy működése szempontjából. Hazugnak és valótlannak nevezte azt a vádat, ami az ellenzéket gyakran éri, hogy a kisebb városokban lévő kórházak bezárására készülnének. Mint mondta, Pápa kiváló példa arra, hogy ha egy kórház megfelelő porfólióval áll a betegek rendelkezésére, akkor tud 30-60 ezer embernek olyan biztonságot adni, hogy minél kisebb egészségkárosodással túl legyenek az esetleges megbetegedéseiken.

Az egészségügy országos problémáiról szólva elmondta, a rendszerben kevés a szakdolgozó, nővérek nélkül pedig nincs egészségügy - hangsúlyozta. A DK tervei szerint a települési önkormányzatokkal és a lakossággal együttműködve kellene megvalósítani az egészségügy reformját, nem a központosított rendszerben gondolkodnak.

Komáromi Zoltán beszélt a házirovosi rendszerről is, amely szerinte szintén reformra szorul, hiszen nagyon sok háziorvosi praxis betöltetlen jelenleg. A járóbeteg és fekvőbeteg ellátás a városi kórház feladata kell hogy maradjon a politikus véleménye szerint, ugyanakkor a súlyosabb esetek ellátását nagyobb városi kórházakban kell megoldani, ehhez pedig a gyorsút hálózat fejlesztése ad alapot.

Kérdésünkre Komáromi Zoltán elmondta, a magánegészségügyi ellátás fontos része az egészségügynek, ám véleménye szerint az csak kiegészítése lehet a rendszernek. - A megfelelő arányt ki kell alakítani az állami és a magán egészségügy viszonylatában, a mindenkori kormányzatnak azonban az állami egészségügyet kell menedzselnie, ám azt kiegészítheti a magánellátás - fogalmazott a DK politikusa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.