Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Július 12. 13:01, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

A csomagtartóban is találtak migránst, a Lovászpatonán megállított autóban

A csomagtartóban is találtak migránst, a Lovászpatonán megállított autóban

A Pápai Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt az elfogást követő két nappal bíróság elé állította azt a 21 éves szír állampolgárságú férfit, aki 2021. július 4-én öt, magát szintén szírnek valló, illegális határátlépőt akart jogellenesen Magyarországról Ausztriába juttatni.

A Németországban tartózkodási engedéllyel rendelkező elkövető az országhatárt Szerbia felől jogellenesen átlépő migránsokat Magyarországon vette fel az általa vezetett német rendszámú személygépkocsiba úgy, hogy egy főt maga mellé, három személyt a hátsó ülésre, egy személyt pedig a csomagtartóba ültetett. A rendőrök azonban az Ausztria felé tartó férfit és utasait július 4-én reggel Lovászpatonán igazoltatták. A Pápai Járásbíróság a július 6-án kihirdetett ítéletében a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért négy év börtönbüntetésre ítélte, valamint nyolc évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.