Városlista
2021. szeptember 18, szombat - Diána

Hírek

2021. Július 12. 13:01, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

A csomagtartóban is találtak migránst, a Lovászpatonán megállított autóban

A csomagtartóban is találtak migránst, a Lovászpatonán megállított autóban

A Pápai Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt az elfogást követő két nappal bíróság elé állította azt a 21 éves szír állampolgárságú férfit, aki 2021. július 4-én öt, magát szintén szírnek valló, illegális határátlépőt akart jogellenesen Magyarországról Ausztriába juttatni.

A Németországban tartózkodási engedéllyel rendelkező elkövető az országhatárt Szerbia felől jogellenesen átlépő migránsokat Magyarországon vette fel az általa vezetett német rendszámú személygépkocsiba úgy, hogy egy főt maga mellé, három személyt a hátsó ülésre, egy személyt pedig a csomagtartóba ültetett. A rendőrök azonban az Ausztria felé tartó férfit és utasait július 4-én reggel Lovászpatonán igazoltatták. A Pápai Járásbíróság a július 6-án kihirdetett ítéletében a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért négy év börtönbüntetésre ítélte, valamint nyolc évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 18. 11:03, szombat | Helyi

Megfiatalodott az idén 24 éves Agrárexpo

Új nevet is kapott a rendezvény, a Pápai Expo és Agrárpiknik idén az agráriumban végbemenő generációváltásra fókuszál, igyekszik megszólítani a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalokat.

2021. Szeptember 17. 21:58, péntek | Helyi

Fergeteges hangulat a Bagossy Brothers Company koncertjén - Megkezdődött az Agrárpiknik

Az év legmenőbb agrárrendezvényének nevezett program valóban elég menő módon kezdődött meg, menő lampionok alatt, menő pihenőágyakkal, egy menő zenekar, menő koncertjével!

2021. Szeptember 17. 09:27, péntek | Helyi

Tanszercsomagokat adományozott rászoruló családoknak az MSZP helyi szervezete

20 darab tanszercsomagot állítottak össze, amelyeket a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata juttat el alsós és felsős rászoruló diákok számára.

2021. Szeptember 16. 14:23, csütörtök | Helyi

Egy pápai irodából lopott két helyi fiatal, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást két 17 éves pápai lakos ellen.