Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 19. 14:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A csapvíz miatt több a rákos megbetegedés a Tarczi utcában?

A csapvíz miatt több a rákos megbetegedés a Tarczi utcában?

Az utcában lakók szerint igen, a Vízmű és az önkormányzat szerint viszont nem. A lakók a Jobbikhoz fordultak, hogy a nyilvánosság erejével derüljön ki az igazság.

Orbán Imre, a Jobbik Pápai Alapszervezetének elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a Tarczi utcában lakók több alkalommal is megkeréstők őt azzal a problémával, hogy az utcában magas a rákos betegek száma. Ennek okát szerintük a csapvízben kell keresni. - A Tarczi utca lakói szerint ők még a régi eternit csövön kapják a vizet. Ezt a feltevésüket arra alapozzák, hogy az évi több alkalommal előforduló csőtörésekkor mindig eternit csődarabok kerülnek elő - mondta Orbán Imre.

A lakókPápa város jegyzőjéhez és a Vízműhöz is fordultak, ám ők cáfolták feltevésüket, mondván a város többi rendszeréhez hasonlóan a Tarczi utcában is elvégezték a csövek cseréjét. A helyiek szerint félrevezetik őket.

További problémát okoz, hogy a Tarczi utca végén, a város határában a csőrendszer véget ér, és nincs rajt visszafordító. Ezért az utca végén lakók csak akkor kapnak friss vizet, ha ők maguk megengedik a csapot, más esetben nem kering a rendszer. A lakók szerint az azbeszt tartalmú, elöregedett eternit cső esetleges repedezettsége és az, hogy a vezetékrendszerben hosszú ideig áll a víz, együttesen okozhatnak rákos megbetegedéseket. Orbán Imre a helyi sajtón keresztül kéri az önkormányzat pontos tájékoztatását az ügyben, illetve hogy igazolják azt, hogy valóban kicserélték a vízvezeték csöveket.

Tübörgő teherautók a Szabó Dezső utcában
A tájékoztató másik témája a Szabó Dezső utcaiak problámájával foglalkozott. Orbán Imre elmondta, az utca lakói azzal a panasszal fordultak hozzá, hogy az ott található hulladékátrakó és válogató telepre igyekvő teherautók zavarják nyugalmukat. A lakók elmondásuk szerint a telep elkészültekor arról biztosították őket, hogy a várost elkerülő útról fogják megközelíteni a larakót. - Nem beszélve arról, hogy az útra 3,5 tonnánál nagyobb járművek nem is hajthatnának be. Ezzel szemben naponta több tucat teherautó dübörög végig az ablakoktól másfél méterre lévő úton - mondta el Orbán Imre. A Jobbik ebben az esetben is a nyilvánosság erejével kíván hatni az illetékesekre.

Pápa város 2011-2014 közötti gazdasági programja egyébként foglalkozik is a kérdéssel: "Fontos feladat az átrakó megközelítését biztosító úthálózat kijelölése és kialakítása. ASzabó Dezső utca 83-as út és hulladékátrakó közötti szakaszát a forgalomnak megfelelően kiépíjük." Jelenleg murvás úton lehet a telepet megközelíteni az elkerülő út irányából.

Címkék: jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.