Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 27. 22:32, szerda | Sport

A Champions of the Future következik

A Champions of the Future következik

FIA Karting European Championship Rd.1. 2024. március 21-24. Valencia, Spanyolország - verseny összefoglaló.


Az Európa-bajnokság első fordulója után már a következő fordulóra készül Gender Tamás Junior, addig azonban a Champions of the Future következő fordulójában próbálja ki a legközelebbi franciaországi versenyhelyszínt.

A HMA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetsége a múlt hétvégén a spanyolországi Valenciában teljesítette az Európa-viadal első fordulóját, melynek folytatása a franciaországi Val D'Argentonban vár majd a mezőnyre április második felében. Addig azonban hátra van még egy versenyhétvége az RGMMC szervezésében.

Az Európa-bajnokság első fordulójában Valenciában elszántan állt a küzdelmek elé a magyar gokartos, hiszen a verseny előtti teszteken nagyon jó időt tudott menni. Kifejezetten bíztató képet mutattak az edzések eredményeire vonatkozóan, s a megelőző versenyen elért helyezése is pozitív volt.

Az Európa-bajnokság első futamára azonban nem állt össze a tempó, s így nem került a döntőbe a Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán. Legközelebb tesztek után a Champions of the Future következő fordulójában áll rajthoz a FIA Gokart Európa-bajnokság második fordulója előtt, azonos versenypályán az OK Junior kategóriában.

A versenyhelyszín mindkét alkalommal a Circuit de karting Val d'Argenton lesz. A Deux-Sèvres megyében 1996-ban létrehozott 1280 méteres pálya olyan versenyzőket fogadott korábban, akik később az Forma1-ben is bizonyították képességeiket. Köztük Lewis Hamilton-t, Nico Rosberg-et, Fernando Alonso-t, Robert Kubica-t és Kimi Raikkönen-t. A nemrég megújult versenyhelyszínen, Franciaország egyik legszebb gokart pályáján ismét több száz versenyzőnek, köztük Gender Tamás Juniornak szurkolhatnak a nézők két hét múlva! A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

- Gender Racing -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.