Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 05. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: blikk.hu

A Blikk szerint Győrffy Balázs több hitelt fizet, mint amennyi jövedelme van

A Blikk szerint Győrffy Balázs több hitelt fizet, mint amennyi jövedelme van

Bámulatos mutatványra képes a Veszprém megyei fideszes képviselő: 260 millió forintos adósságot törleszt félmilliós fizetéséből és a neki járó területalapú támogatásból.

Úgy, hogy elvileg ennél jóval nagyobb lehet a törlesztőrészlete.

A Fidesz egyik parlamenti képviselője, Győrffy Balázs 190,6 millió forintos tartozást vallott be képviselői vagyonnyilatkozatában, plusz 71 millió forint kölcsönt állami földvásárlásra is felvett, de a vagyonnyilatkozatban feltüntetett jövedelmei a törlesztőrészlet töredékére lehetnek elegendőek – írja a Blikk.

Győrffy képviselői fizetése nettó 507 ezer forint, ehhez havi 30 ezer forintnyi őstermelői bevétel, és havi 16 ezres agrártámogatás járhat, illetve hozzáadódhat még az újonnan szerzett földjei után járó havi 790 ezer forintnyi területalapú támogatást, valamint az árverési földek után a jelen állás szerint havi 85 ezer forintnyi bérleti díjat. Ez összesen 1 millió 428 ezer forint bevétel havonta.

A Blikk viszont úgy számol, hogy a törlesztőrészlet egy ekkora hitelnél a lehető legkedvezőbb kondíciókkal számolva is (1,95 százalékos kamat a földárverésen elnyert földekre, 4 százalék a többire) 2 millió 173 ezer forint lenne, mégpedig húszéves futamidő esetén. Ehhez azonban a lap szerint minimum nettó 3 millió 621 ezer forint igazolt jövedelemmel kell rendelkeznie az adósnak egy 2014-es jegybanki rendelet szerint.

A Blikk azért hozzáteszi, elképzelhető, hogy Győrffy felesége sokkal jobban keres, mint a politikus férje, és fizetése a nettó kétmillió forintot meghaladja, de róla a lap semmit nem tud.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.