Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 02. 08:45, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A biztonságos erdőlátogatás fontosságára hívják fel a figyelmet

A biztonságos erdőlátogatás fontosságára hívják fel a figyelmet

A kirándulások során is be kell tartani a járványhelyzetben érvényes szabályokat, hogy a magyar erdők továbbra is biztonságos kikapcsolódási lehetőséget kínálhassanak mindenkinek

- mondta a húsvét előtti videoüzenetében Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár.

Az Agrárminisztérium (AM) erről szóló, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kiemelték: a járvány ideje alatt az erdők látogatottsága emelkedett, országosan 25-30 százalékkal többen kirándulnak, de egyes ismert helyszíneken (például a Budai-hegység, Rám-szakadék vagy a Szalajka-völgy) akár kétszer-háromszor annyi is lehet a kiránduló, mint a korábbi években.

A tárca közölte: az állami erdőgazdaságok azt javasolják, hogy aki csak teheti, a kevésbé ismert kirándulóhelyeket keresse. Rengeteg túratippet lehet találni az erdőgazdaságok honlapjain vagy a termeszetjaro.hu és az aktivmagyarorszag.hu oldalakon - fűzték hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy csak az egy háztartásban élők kirándulhatnak együtt, és a szabad levegőn is tartani kell egymástól a másfél méteres távolságot.

Az erdei kisvasutak, erdei múzeumok és ökoturisztikai központok zárva tartanak, az arborétumok és a tanösvények azonban az erdőkhöz hasonlóan látogathatóak. Az erdészeti utak gépjárművel általában nem használhatóak, és a parkolási rendet is fontos betartani - áll a kommünikében, amelyben fontosnak nevezik a természeti értékek megóvást is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.