Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 31. 15:03, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A belvárosban folytatódik a járdafelújítási program

A belvárosban folytatódik a járdafelújítási program

A Széchenyi és a Gyurátz utca járdáinak egy-egy szakasza újul meg.

Esős időben jókora pocsolyák, széles repedések, foltozások és rendezetlen zöld területek. Jócskán ráfért már a felújítás a belvárosi közterületre, mely fontos gyalogosközlekedési útvonal, közintézmények, az egészségbiztosítási pénztár, az ügyészsés, a rendőrség, vagy az evangélikus templom is ezen az útvonalon közelíthető meg a belváros felől. A mai napon vonultak fel a helyszínre a kivitelezést végző cég munkatársai, akik megkezdték a régi burkolat eltávolítását - tudtuk meg Rádi Róberttől. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, óvatosan tudták megkezdeni a munkát, a közműaknák környékén kézi erővel bontják ki az aszfalt, nehogy kárt tegyenek a vezetékekben. A munkálatok során a járda és az úttest közti zöld felület el fog tűnni, mivel az nagy mértékben leszűkítette a járófelületet. Ellenben az evangélikus templom előtti terület megmarad, sőt meg is szépül, két fát is ültetnek itt. A járda a város több pontján már látható, esztétikus térkő burkolatot kap a ügyészség és a Március 15. tér között.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, a 2015-ben megkezdett járdafelújítási program a város több pontját is érintette már, ugyanakkor a szóban forgó beruházás az első, mely a belvárosban zajlik. A felújítás jelképesnek is nevezhető, hiszen a reformáció 500. évfordulóján az evangélikus templom környezete, valamint a két protestáns templom, a reformátusok és az evangélikusok "otthona" közti járda szépül meg.

A várovezető hozzátette, nem ez az utolsó belvárosi járdafelújítás, hiszen a Széchenyi utca közvetlen közelében, szintén intézményi környezetben is több felújításra szoruló járdaszakasz található. A beruházás kapcsán szervezett sajtótájékoztatón elhangzott, nyárra időzítették a felújítást, mivel ilyenkor az szünidő miatt kisebb a forgalom, igyekeznek minél kevesebb kellemetlenséget okozni a közlekedőknek.

A két utcában összesen 370 négyzetméteren, 167 folyóméter járda újul meg, csaknem 7 millió forintból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk