Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Szeptember 20. 18:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

83-as út - Zajlik az új nyomvonalon a régészeti feltárás

83-as út - Zajlik az új nyomvonalon a régészeti feltárás

A várva várt út építése várhatóan 2019. tavaszán kezdődhet meg.

Bár a látványos építkezés még legalább fél évig nem kezdődhet el a Győrt Pápával összekötő 83-as számú főút új nyomvonalán, a háttérben javában zajlik a kivitelezés előkészítése. Legutóbb 2018. márciusában számolhattunk be új fejleményről, akkorra készültek el ugyanis a tendertervek. A mai napon Takácsi község közösségi oldalán számolt be arról, hogy a település határában megkezdődtek a Takácsit elkerülő szakasz útjába eső terület régészeti feltárása. A történészek, valamint a kutatók szerint a Gerence patak jobb partjához közeli térségben nemcsak a Szombathelyt (Savaria) Árpással (Mursella) összekötő út nyomai lesznek fellelhetők, de bronz, vas és avar kori leletek is előkerülhetnek.

Az új nyomvonalon várhatóan 2019 és 2022 között elkészülő 36 kilométeres szakaszon egyebek mellett hat külön szintű csomópontot és két turbó körforgalmat alakítanak ki. A 2x2 sávos úton a megengedett maximális sebesség az óránkénti 110 kilométer lesz.

Fotó: facebook (Takácsi község)

Címkék: 83-as út, takácsi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.