Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Július 05. 12:54, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

80 éves Nagy József asztalosmester!

80 éves Nagy József asztalosmester!

Nagy József több évtizedes, kiemelkedő faipari munkáját és közéleti tevékenységét számos díjjal ismerték el. 2022-ben Pápa Város Önkormányzata a város díszoklevelével tüntette ki Nagy Józsefet, elismerve az asztalosmesterség terén végzett magas színvonalú munkáját, valamint önzetlen támogatását az egyházi és civil szervezetek számára, és áldozatos tevékenységét a Pápa és Térsége Ipartestületben.

Az ipartestület többek között kiváló kisiparos és arany fokozatú iparos címmel jutalmazta. Veszprém megye közgyűlése pedig Pro Comitatu díjat adományozott neki. XVI. Benedek pápa apostoli áldását adta rá a nagyteveli templom jótevőjeként. Emellett megkapta a Szent László-aranyérmet és a Szent Anna-plébánia Rácz Anna-díját is.

Nagy József asztalosmester több mint ötven éven át dolgozott a faiparban, szakértelme biztosította a minőségi kivitelezést Pápa környékén. Élete fontos részét képezte a katolikus hit, és számos karitatív munkát vállalt. Munkái között megtalálhatók templomi bútorok, famunkák és útszéli keresztek felújítása is. Bár a családi vállalkozást gyerekei vették át, tanácsaival továbbra is támogatja őket.

Via Pápai Médiacentrum, Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 13:18, péntek | Helyi

Íme a nagyteveli buszmegálló egyik ötletgazdája!

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a napokban bemutatott nagyteveli nappali-buszváró nem előzmény nélküli: Bakonykoppányban már szeptemberben átadtak egy hasonlót.

2024. Október 04. 12:50, péntek | Helyi

Megtörtént az átadás-átvétel a Városházán

Konstruktív módon zajlott a folyamat, egyetlen vitás ponttal.

2024. Október 03. 15:54, csütörtök | Helyi

Eladta a rábízott, egy milliót érő fűkaszát

A Pápai Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki a 27 éves férfit.

2024. Október 03. 13:29, csütörtök | Helyi

Az iskolai és munkahelyi büféket ellenőrzi a NAV Pápán

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. október 7. és 11. között az alábbi járásokban ellenőrzik az iskolai és munkahelyi büféket.