Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 05. 12:54, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

80 éves Nagy József asztalosmester!

80 éves Nagy József asztalosmester!

Nagy József több évtizedes, kiemelkedő faipari munkáját és közéleti tevékenységét számos díjjal ismerték el. 2022-ben Pápa Város Önkormányzata a város díszoklevelével tüntette ki Nagy Józsefet, elismerve az asztalosmesterség terén végzett magas színvonalú munkáját, valamint önzetlen támogatását az egyházi és civil szervezetek számára, és áldozatos tevékenységét a Pápa és Térsége Ipartestületben.

Az ipartestület többek között kiváló kisiparos és arany fokozatú iparos címmel jutalmazta. Veszprém megye közgyűlése pedig Pro Comitatu díjat adományozott neki. XVI. Benedek pápa apostoli áldását adta rá a nagyteveli templom jótevőjeként. Emellett megkapta a Szent László-aranyérmet és a Szent Anna-plébánia Rácz Anna-díját is.

Nagy József asztalosmester több mint ötven éven át dolgozott a faiparban, szakértelme biztosította a minőségi kivitelezést Pápa környékén. Élete fontos részét képezte a katolikus hit, és számos karitatív munkát vállalt. Munkái között megtalálhatók templomi bútorok, famunkák és útszéli keresztek felújítása is. Bár a családi vállalkozást gyerekei vették át, tanácsaival továbbra is támogatja őket.

Via Pápai Médiacentrum, Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:44, szerda | Helyi

Csaknem ezer palack vizet osztanak szét a Tisza pápai önkéntesei

Az európai parlamenti választáson második helyen végzett párt helyi önkéntesei a kánikula okozta nehézségeken szeretnének enyhíteni a városban.

2024. Július 17. 09:33, szerda | Helyi

Hűsítő italok, tánc, zene és szuper akciók várnak mindekit pénteken a belvárosban!

Július 19-én pénteken ismét megtelhet a pápai belváros!

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.