Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. November 17. 16:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

55 szabálysértő fél nap alatt - Még mindig sokan nem állnak meg a STOP táblánál

55 szabálysértő fél nap alatt - Még mindig sokan nem állnak meg a STOP táblánál

A pápai és ajkai rendőrök ismét közös közlekedési akciót tartottak az illetékességi területükön.

A Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. november 16-án közös ellenőrzést tartottak, amelynek célja a közlekedési balesetek kiváltásában elsődlegesen szerepet játszó jogsértések kiszűrése és ezzel a közlekedésbiztonság javítása volt.

Az akció alkalmával összesen 55 szabálysértővel szemben jártak el az egyenruhások, akik közül 37 járművezető hagyta figyelmen kívül az „STOP” közlekedési jelzőtáblát, míg a biztonsági övet 4 ember nem kötötte be. A rendőrök 4 esetben lejárt műszaki érvényességű gépjárművet állítottak meg, illetve 3 sofőrrel szemben vezetés közbeni „mobilozás” miatt intézkedtek. A megállított autósok közül ketten nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. A járőrök szankcionálták továbbá a kanyarodási szabályok megsértését, a kötelező okmányok hiányát, az átírási kötelezettség elmulasztását és a világítás használata nélküli közlekedést.

Az ellenőrzésben részt vevő egyenruhások a jogsértések elkövetői közül 34 főt helyszíni bírsággal sújtottak, 13 embert figyelmeztetésben részesítettek, valamint 4 sofőr ellen közigazgatási eljárás, és szintén 4 gépjárművezetővel szemben szabálysértési eljárás indult.

A rendőrök felhívják a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy hasonló közös ellenőrzésre a jövőben is számítani kell a Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén egyaránt a közlekedésbiztonság javítása érdekében.
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.