Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 20. 15:15, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

47 járványügyi megfigyelés, vagy zárlat van érvényben Pápán

47 járványügyi megfigyelés, vagy zárlat van érvényben Pápán

Dr. Áldozó Tamás ismerette a járványhelyzettel kapcsolatos információit.

A polgármester elmondta, járványügyi megfigyelés elrendelése esetén a Kormányhivatal értesíti az adott település vezetőjét, mivel a jogszabály a polgármester kötelezettségévé teszi, hogy a zárlat, vagy megfigyelés alá helyezett személy ellátásáról gondoskodjanak, ha azt ő nem tudja megoldani. Polgármester arról hivatalos információt nem kap, hogy van-e koronavírus fertőzött helyi lakos kórházban. Pozitív esetről akkor tud beszámolni a városvezető, ha az érintettől hozzájárulást kap, vagy ha a közösségi oldalon az illető közzéteszi a betegség tényét.

Dr. Áldozó Tamás hangsúlyozta, pozitív teszttel rendelkező, otthonában gyógyuló beteg nincs Pápán, és korábban sem volt.

A járványveszély kihirdetése óta Pápán összesen 98 fő esetében rendeltek el járványügyi megfigyelést, vagy zárlatot. Ezek közül 51-et oldottak fel, 47 van érvényben, közülük hárman vannak zárlat, vagy hétköznapi nevén karantén alá helyezve.

A polgármester elmondta, a pápai intézmények védőfelszerelésekkel való ellátása folyamatos, hónapokra előre rendelkeznek raktárkészlettel. Az ESZI 17.600 darab sebészeti maszkkal, 1000 darab FFP 2 maszkkal, 150 darab védőruhával, 200 darab lábzsákkal, 13.800 pár gumikesztyűvel és több száz liter fertőtlenítőszerrel rendelketzik. Az intézmény a központi ellátórendszerből, saját beszerzésből és adományokból bővítette raktárkészletét, amely körülbelül két hónapra elegendő, de folyamatosan érkeznek újabb szállítmányok. - Az Egyesített Szociális Intézmény minden olyan védőeszközzel rendelkezik, ami az ott gondozottak és az otthonközeliek ellátásához szükséges - emelte ki Áldozó Tamás hozzátéve, az intézmény minden olyan képességgel rendelkezik, ami a Pesti úti idősek otthonából hiányzott.

A városvezető ugyanakkor elmondta, ez nem zárja ki azt, hogy pápai idősotthonban megjelenjen a vírus, az óvintézkedések szigorú betartásával azonban minimalizálható a veszély.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.