Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Augusztus 31. 12:55, kedd | Belföld
Forrás: infovárosk

450 ezer kiadvány segíti a diákok pénzügyi nevelését az új tanévben

450 ezer kiadvány segíti a diákok pénzügyi nevelését az új tanévben

176 ezer példányban érkeztek meg a magyar középiskolákba a pénzügyi tudatosság fejlesztését támogató matematika és történelem példatárak.

Emellett 280 ezer példányt rendeltek az iskolák az alapvető pénzügyi és gazdálkodási ismereteket tartalmazó tankönyvekből és a pénzügyi fejezetekkel kiegészített munkafüzetekből. A Pénziránytű Alapítvány tananyagai idén is ingyenesen jutottak el az iskolákba.

Budapest, 2021.augusztus 31. A holnap kezdődő tanév egyik újdonsága, hogy a középiskolásoknak szóló tankönyv, az Iránytű a pénzügyekhez legújabb kiadása látványos kiterjesztett valóság megoldásokkal teszi izgalmasabbá a mindennapi pénzügyi nevelést. A tankönyv kiegészítéseként elkészült a pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy vállalkozói fejezetekkel kibővített e-learning tananyaga is. Az Alapítvány ingyenes, akkreditált tananyagait, az általános iskolásoknak készült Küldetések a pénz világában c. tankönyvet és munkafüzetet, valamint a középiskolások pénzügyi nevelését célzó Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvet ebben a tanévben újra 53.000 példányban rendelték meg az iskolák.

Összesen 176 ezer példányban idén is ingyenesen jutott el a középiskolákba a történelemérettségi gazdasági-pénzügyi témaköreit feldolgozó Történelem és pénzügyek című feladatgyűjtemény a 12. osztályosok számára, valamint a 9. évfolyamot megkezdő diákoknak a Számoljunk a befektetésekkel c. példatár, amely a matematika órákba integrálható pénzügyi neveléshez járul hozzá.

A tavalyi tanévtől a korábban is népszerű 5-8. osztályos matematika példatárak mellett már a 3. és 4. osztályos környezetismeret- és matematika munkafüzetek is tartalmaznak a kisiskolások számára érthető pénzügyi ismereteket. Az általános iskolai, 3-8. osztályos matematika- és környezetismeret munkafüzetekből összesen 237 ezer példányt rendeltek az iskolák a 2021/2022-es tanévre, így ezek a kiadványok is újra széles körben járulhatnak hozzá a diákok pénzügyi neveléséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.