Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 22. 08:19, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Pápa-ma.hu

400 új munkahely Pápán, felújítják a zsinagógát

400 új munkahely Pápán, felújítják a zsinagógát

A csütörtöki képviselő-testületi ülés üzemlátogatással kezdődött, ahol a képviselők bejárták a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt., majd a Johnson Controls International Kft telephelyeit.

Ennek során a már jelenleg is több száz embert foglalkoztató gyárak ügyvezetőinek beszámolóit hallgatták meg a városatyák. A Johnson Controls ügyvezetője arról is tájékoztatott, hogy épülő üzemcsarnokukkal 400 új munkahelyet teremtenek Pápán.

Csökkent az álláskeresők száma
A képviselők ezután meghallgatták Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Pápai Kirendeltségének vezetőjét. Bocskai Gyöngyi elmondta, májusban az álláskeresők száma tovább csökkent a pápai kistérségben. 2009. februárja óta nem volt olyan, hogy négyezer fő alá csökkent volna az álláskeresők száma, kivéve a szezonális munkák idején, a háromezer alatti létszámot pedig egyáltalán nem tudták megközelíteni. 2012. májusában az álláskeresők száma háromezer alá, 2972 főre csökkent. Ez a rátában 11 százalékot jelent, amely az országos átlagnál 1,2 százalékkal jobb.

Talán utoljára hallgatták meg a városatyák a pápai általános iskolák beszámolóit, a készülő jogszabályi változásoknak köszönhetően (állami kézbe kerülnek).

Felújítják a zsinagógát
A vegyes ügyek között többek között a képviselők döntöttek a Pápai Platán Nonprofit Kft. turisztikai pályázaton történő részvételéről. A pályázat a pápai zsinagóga felújítására irányul. A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100%-a, ami 500 millió forintot tesz ki. Az elnyerhető támogatás az épület részleges felújítását teszi lehetővé, mely részben teljes rekonstrukciót, részben állagmegóvást és a tervezett funkciók megvalósításához szükséges építési munkákat tartalmazza.

A testület ezt követően szavazásával hozzájárult a Jókai Mór Város Könyvtár pályázatban konzorciumi tagként történő részvételéhez, és támogató nyilatkozatot írt alá a Vidám Aprófalva Közhasznú Alapítvány pályázatához, végül pedig új pályázat kiírásáról döntött a helyi, autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítással kapcsolatos közszolgáltatás ellátására.

Fotó: iparipark.papa.hu,keptar.oszk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől