Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Június 05. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

40 százalékos készültségi szinten a piac építése

40 százalékos készültségi szinten a piac építése

Áprilisban kezdődött meg az új piac csarnok építése, mára külső szerkezetkész állapotot teremtett a kivitelező. Úgy tűnik, tartható az októberi befejezési határidő.

Ifj. Nagy Szabolcs projektvezetőtől megtudtuk, a vasbeton és tégla falak megépítése után a födémelemeket is a helyükre emelték, jelenleg a koszorú és az attika falak elkészítését végzik a szakemberek. Az épületek által körülhatárolt területen a csarnok építését két-három hét múlva fogják elkezdeni.

Unger Tamás alpolgármester felidézte, az új épület tervezésekor arra koncentráltak, hogy a régi piachoz hasonló, ám modern körülményeket teremtsenek. A felfalazott épületrészeken már látható, hogy hol lesznek az üzlethelyiségek, a leendő árusító helyek pedig a még üresen álló területen felépítendő csarnokban lesznek. Az alpolgármester megjegyezte, az árusító padok mozgathatók lesznek, így rendezvények megtartására is alkalmas lesz az új piaccsarnok, de elsősorban a járásban lévő őstermelők számára szeretnék biztosítani az árusítás lehetőségét. Hozzátette, az épület környezetének megújítását is tervezik, szükség lesz a parkolóhelyek szabályozására is. A buszpályaudvar átalakításával, kisebb fordulók építésével, zöld területek kialakításával egy élhetőbb és szebb tér készülhet el - mondta el Unger Tamás.

Rádi Róbert, a projekt koordinációját végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, 35-40 százalékos készültségi szinten van az építkezés, annak ellenére jól halad a munka, hogy az időjárás egyáltalán nem volt kegyes az építőkkel. Az ügyvezető szerint tartható az októberi befejezési határidő. Rádi Róbert hozzátette, a Szabadság utca felől egy zöld fal fogja díszíteni az épületet, ezzel kapcsolatban nehézségek merültek fel, mivel kiderült, hogy több nagy feszültségű áramvezeték húzódik azon a szakaszon. A tervet módosították, így elhárultak az akadályok és két héten belül elkezdődhet a látványosnak ígérkező zöld fal alapozása.

A zöld fal egy korábbi terven:

Címkék: építés, piac, piaccsarnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...