Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 22. 08:05, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

4 év alatt 440 millió a pápai óvodáknak

4 év alatt 440 millió a pápai óvodáknak

2009 óta hat pályázatot is elnyert a tíz pápai tagóvoda és általuk 440 millió forintot költöttek el az óvodák fejlesztésére.

Jelenleg az „Óvodafejlesztés Pápa Város Önkormányzata Városi Óvodák intézményében” című projekt zajlik, mely száz százalékos intenzitású támogatást nyújt kilenc pápai óvoda számára (A Fáy András lakótelepi Óvoda kivételével, melyben jelenleg a második úgynevezett „migráns” projekt zajlik). A beruházás jelentős eszközfejlesztést tesz lehetővé, biztosítja az óvodapedagógusok további képzését, több szülőkkel közösen megvalósítandó rendezvényt és szervezetfejlesztést tartalmaz. Hétfőn délelőtt Áldozó Tamás polgármester és Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője járták végig a kilenc intézményt, megtekintették a már leszállított eszközöket és a projekt további elemeiről tájékozódtak.

Ezt követően tartottak sajtótájékoztatót a Szívárvány Óvodában. A polgármester elmondta, a pályázatoknak köszönhetően infrastruktúrájában és szakmai felkészültségében is előrelépett az intézmény. - Ugyanakkor ezen a mai körúton az is láttuk, hogy lenne még helye a pénznek. Sok olyan apróbb és nagyobb fejlesztési igényt is megfogalmaztak a tagóvoda vezetők a mai látogatáson, ami mindenképpen méltányolandó és remélhetőleg a következő években kezelhető is lesz - fogalmazott.

Csákvári Judit a projekt részleteit ismertette. Elmondta, a már megvalósult eszközbeszerzések elsősorban udvari játékokat érintenek, de új bútorokat is sikerült vásárolni az óvodák számára. A program másik része az óvodapedagógusok képzése. Hetven óvónő százötven órában képezheti tovább magát.

Az óvoda nevelési programjában foglaltak megvalósulását támogató szolgáltatások, rendezvények, programok részelemként szerepelnek a projektben, de az egész óvodát és az oda járó gyermekek családját megszólítva nagy jelentőségű események.A projekt negyedik eleme a szervezetfejlesztés, melynek része többek között az újszerű nevelési módszerek kidolgozása és alkalmazása valamint a képzéseken megszerzett ismeretek óvodai szervezeti egységen belül történő átadásának módszertana, eljárása - ismertette az óvodavezető.

Címkék: óvoda, fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk