Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 26. 15:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

3,5 milliárdból teljesen felújítják a Türr Gimnázium épületét

3,5 milliárdból teljesen felújítják a Türr Gimnázium épületét

Jelentős összegű kormányzati támogatásból teljeskörűen megújul a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium Fő utcai épülete, valamint új tornaterem épül a Csáky utcában.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő ma délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy két éves előkészítő munka, számos tárgyalás és egyeztetés után a mai napon megjelenhetett a Magyar Közlönyben, hogy kormány 3,5 milliárd forintot fordít a nagy múltú pápai intézmény épületének felújítására. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az elmúlt 30 évben a legtöbb pápai iskolaépület megújulhatott és végre eljött az ideje annak is, hogy a Türr Gimnázium leromlott állapotú épülete is rekonstrukción eshet át. Hozáttette, a két éves előkészítő munkában sokan részt vettek, köszönönet jár Kövér László házelnöknek, Horváth Ildikó államtitkárnak, akik mindketten türrösök voltak és sokat tettek azért, hogy ez a döntés megszülethessen.

Áldozó Tamás polgármester az Esterházy2035 programmal kapcsolatban elmondta, 15 év alatt 60-80 milliárd forintot szeretnének elkölteni a város fejlesztésére, melyhez a kormányzattól és az Európai Uniótól várnak forrást, illetve önkormányzati összegeket használnának fel. Hangsúlyozta, a tervekben szerepel a Türr Gimnázium felújítása is, így elmondható, hogy az említett összegből csaknem 4 milliárd már most rendelkezésre áll.

A városvezető elmondta, a felújítás kapcsán lesz dolga az önkormányzatnak is. Megismételte azt a korábbi ígéretet, hogy a Türr Gimnázium felújítását követően kerülhet sor a Csáky utca megújítására. A gimnázium rekonstrukciójával párhuzamosan fogják elvégezni a tervezési és előkészítési munkálatokat, hogy a rekonstrukciót követően az iskola környezete is megújulhasson.

A polgármester azt mondta, hogy az ellenzék - elfoglalva az önkormányzatokat - háborúra készül az Orbán-kormány ellen. - Aki háborúra készül, az rombolni akar, mi ezzel szemben együtt akarunk működni Magyarország kormányával, aki pedig együttműködést akar, az békét akar és építkezni szeretne - fogalmazott a városvezető.

Németh Zsolt, a gimnázium igazgatója örömét fejezte ki a kormányzati döntés kapcsán. Köszönetet mondott mindazoknak, akik ezért dolgoztak, kiemelten Kovács Zoltánnak, Áldozó Tamásnak, Egyházi Andrea tankerületi igazgatónak, Kövér László házelnöknek és Horváth Ildikó államtitkárnak. Az igazgató hozzátette, örömteli, de nehéz feladat vár az intézményre, hiszen a teljeskörű felújítás mellett a tanítás sem állhat meg.

A sajtótájékoztatón elhangzott, azzal számolnak, hogy 2019-2020-ban elvégezhetők lesznek az előkészületek és a tényleges kivitelezés 2021-2022-ben fog zajlani a gimnáziumban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.