Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.

A két éven át tartó építkezés eredményeként megnövekedett raktárkapacitással, új irodákkal és ernyőszárító toronnyal bővült a légiszállítási képessége.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) számos mérföldkövet ért el az utóbbi években, amely igazolja a három C-17-es szállítógépet üzemeltető nemzetközi légiszállító ezred fontosságát. A pápai bázisrepülőtéren működő C-17-es szerelőhangárjuk eddig is egyedülálló volt, azonban most egy új, 3200 négyzetméteres raktárral bővült a képességük. A légikikötő építésének finanszírozását a tizenkét tagország biztosította, a tízmillió eurós projekt menedzselését a NATO Támogató és Beszerzési Ügynökség (NSPA) végezte. A raktározás mellett a hangár emeletén irodákat helyeztek el, valamint egy harminchárom méter magas ejtőernyőszárító torony is helyett kapott a légikikötőben - írja a Honvédelem.hu.

Jason Mills ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka elmondta, az új kikötő lehetővé teszi a tárolási kapacitás növelését, illetve ezentúl gyorsabban tudják majd a rakodási feladatokat elvégezni, így akár egy gép több rakományt, rövidebb idő alatt tud majd a célállomásra szállítani. „Az egyik legfontosabb beruházás a szárítótorony volt, ugyanis ezentúl lehetőségünk lesz bármilyen időjárási körülmény között ejtőernyős műveletet végrehajtani, hiszen a szárítás mostantól megoldott lesz” – fogalmazott a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka.

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Schöff Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 20:02, péntek | Helyi

Időseknek tartottak előadást az online bűncselekmények megelőzése érdekében

A pápai rendőrök a helyi nyugdíjas klubok tagjainak tartottak bűn-és baleset megelőzési előadást.

2024. Szeptember 27. 20:01, péntek | Helyi

Nagy volt az érdeklődés a pápai toborzáson

2024. Szeptember 27. 15:26, péntek | Helyi

Két autó ütközött Pápa és Ihász között, teljes az útzár!

Az egyik autó árokba borult az ütközés után.

2024. Szeptember 27. 13:05, péntek | Helyi

Kezelés orvosi piócákkal – Már Pápán is!

Több ezer éves hagyományokkal bíró alternatív terápia a piócás kezelés, amely immáron városunkban is elérhető. Az egészségügyi szakember által végzett kezelés biztonságos, a betegek visszajelzései pedig rendkívül pozitívak.