Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2020. Augusztus 14. 20:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

306 pápai van karanténban

306 pápai van karanténban

Augusztus 14-én pénteken sem nőtt tovább a fertőzöttek száma, így továbbra is 43 az aktív pápai esetszám.

- A karanténba helyezett pápaiak száma a ma, péntek 19 órás adatok szerint 306, vagyis a kontaktkutatások eredményeként 46-tal emelkedett csütörtök este óta - közölte telefonos érdeklődésünkre. Járványügyi megfigyelés alatt 222 fő áll, 45 személy esetében elkülönítés van érvényben és 39 azon pápaiak száma, akiket járványügyi zárlat alá helyezett a hatóság - mondta el Áldozó Tamás polgármester. A városvezető hozzátette, egyeztetett az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójával, Szalainé Tihanyi Andreától azt az információt kapta, hogy az ajkai kórházban ápolt két idős lakó állapota kielégítő, már antibiotikumot sem kapnak. Hétfőn újabb szűrővizsgálaton vesznek részt és valószínűleg a jövő héten haza is engedik őket.

Az ESZI Teveli Úti Otthonházában dolgozó, jelenleg karanténban lévő, három munkatárs szűrése csütörtökön és ma, pénteken megtörtént, eredményeik negatívak és az első szűrés eredménye is negatív volt, így ők jövő hét kedden újra munkába állhatnak. Szalainé Tihanyi Andrea arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy külső érintettség miatt három más telephelyen dolgozó kollégájuk - akik a kontakt szűrések miatt vannak karanténban - koronavírus-tesztje szintén negatív lett, a jövő héten már ők is visszatérhetnek munkahelyükre. Az Egyesített Szociális Intézményben egyébként augusztus 10-től két fő, jelenleg pedig öt fő dolgozik kihelyezéssel két önkormányzati intézményből: hárman a Nátus Konyha munkatársai, ketten pedig a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központból érkeztek. Négyen az idősek otthonában vesznek részt a fertőtlenítésben, egyikük pedig a családsegítő szolgálat megnövekedett munkáját segíti, mivel az idősek körében újra igény merült fel a bevásárlás, gyógyszerkiváltás segítésére. A kihelyezett munkatársak augusztus 31-ig maradnak az ESZI-ben - írja a Pápa-ma.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.