Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Augusztus 14. 20:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

306 pápai van karanténban

306 pápai van karanténban

Augusztus 14-én pénteken sem nőtt tovább a fertőzöttek száma, így továbbra is 43 az aktív pápai esetszám.

- A karanténba helyezett pápaiak száma a ma, péntek 19 órás adatok szerint 306, vagyis a kontaktkutatások eredményeként 46-tal emelkedett csütörtök este óta - közölte telefonos érdeklődésünkre. Járványügyi megfigyelés alatt 222 fő áll, 45 személy esetében elkülönítés van érvényben és 39 azon pápaiak száma, akiket járványügyi zárlat alá helyezett a hatóság - mondta el Áldozó Tamás polgármester. A városvezető hozzátette, egyeztetett az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójával, Szalainé Tihanyi Andreától azt az információt kapta, hogy az ajkai kórházban ápolt két idős lakó állapota kielégítő, már antibiotikumot sem kapnak. Hétfőn újabb szűrővizsgálaton vesznek részt és valószínűleg a jövő héten haza is engedik őket.

Az ESZI Teveli Úti Otthonházában dolgozó, jelenleg karanténban lévő, három munkatárs szűrése csütörtökön és ma, pénteken megtörtént, eredményeik negatívak és az első szűrés eredménye is negatív volt, így ők jövő hét kedden újra munkába állhatnak. Szalainé Tihanyi Andrea arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy külső érintettség miatt három más telephelyen dolgozó kollégájuk - akik a kontakt szűrések miatt vannak karanténban - koronavírus-tesztje szintén negatív lett, a jövő héten már ők is visszatérhetnek munkahelyükre. Az Egyesített Szociális Intézményben egyébként augusztus 10-től két fő, jelenleg pedig öt fő dolgozik kihelyezéssel két önkormányzati intézményből: hárman a Nátus Konyha munkatársai, ketten pedig a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központból érkeztek. Négyen az idősek otthonában vesznek részt a fertőtlenítésben, egyikük pedig a családsegítő szolgálat megnövekedett munkáját segíti, mivel az idősek körében újra igény merült fel a bevásárlás, gyógyszerkiváltás segítésére. A kihelyezett munkatársak augusztus 31-ig maradnak az ESZI-ben - írja a Pápa-ma.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.