Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2011. Október 05. 08:16, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma

30.000 forint járdán parkolásért!

30.000 forint járdán parkolásért!

A Rákóczi, Eötvös és Szent László utcákon nem lehet megállni sem a járdán, sem az úttesten. De akkor hol?

Erről tanácskozott aVárosi Közlekedési Bizottság. Július elsejéig ugyanis csupán figyelmeztetett a rendőr, ha az érintett utcákban valaki szabálytalanul parkolt, viszont bő két hónapja harmincezer forintos büntetést rónak ki a rend őrei (mint azt többen tapasztalták is) az engedéllyel behajtó, ám a járdán parkoló lakókra.

-A Szent László utca, Eötvös utca és Rákóczi utca parkolási rendjének problémáját az okozza, hogy az itt lakók és ide engedéllyel érkezők a járdára felállva parkolnak és ez több jogi anomáliát is okoz – mondta el az ülés után Derczó Zoltán rendőr zászlós, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője. A szakemberek olyan megoldást kerestek, mely a KRESZ előírásainak is megfelel és a lakók számára is elfogadható.

Eszerint az éritett utcák egyik oldalán engedélyezni fogják a járdán való várakozást, amire külön tábla fogja felhívni a figyelmet. A Városgondnokság a lehető leggyorsabban legyártatja a táblákat, addig azonban az a legbisztosabb, hogyha a Bástya utcai nagyparkolóban várakozunk. Ha nem, harmincezret érhet!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél