Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Április 06. 09:26, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

30 millió forint jut útjavításra

30 millió forint jut útjavításra

munkálatokat a Városgondnokság végzi, először az Öreghegyben, aztán a Törzsökhegyben és a Kishegyben dolgoznak, de javítják a Bocsor utca körüli murvás utcákat és a Várkertfürdő előtti területet is.

A Városgondnokság jellemzően tavasszal és ősszel végez nagyobb volumenű kátyúzást, idén azonban már télen is be kellett avatkozniuk, hiszen a kedvezőtlen időjárás nagyon lerontotta a hegyi utak állapotát. Akkor kézi erővel lehetett dolgozni, most megint gréder és úthenger egyengeti az utakat.
-Mindezek mellett azokon az utakon, ahol nem fér el a gréder saját gépeinkkel dolgozunk a következő hetekben - közölte Bakó István igazgató. Hozzátette, egyes útszakaszokra murvát is hordanak, azzal töltik fel az úthibákat.
A murvás utak javítása várhatóan két hétig tart, az Öreghegyben három, a Kishegyben kettő, a Törzsökhegyben egy napra tervezik a munkát megfelelő időjárás esetén.
Mindezzel párhuzamosan már előkészültek a város aszfaltos útjainak kátyúzására is, több helyen már kijelölték a javítandó úthibákat, folyik a kivitelező kiválasztása és várhatóan a jövő héten megkezdődik a munka.

Bakó Istvántól elmondta, a murvás utak javítására évente 5 millió forintot különítenek el, az aszfaltos útburkolatokra pedig 25 milliós keretük van, melyből a tavaszi munkák körülbelül 20 millióba kerülnek. Ebből az összegből - a beérkezett ajánlatoktól függően - 1200-1300 négyzetméternyi úthibát lehet kijavítani. A tavaszi és őszi nagy munkák mellett az év többi részében szükség szerint kisebb kátyúzási munkákat is végeznek saját gépeikkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.