Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 01. 09:32, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

30 millió forint a járvány elleni védekezésre

30 millió forint a járvány elleni védekezésre

Mint ismeretes, a központi rendelkezés értelmében a képviselőtestületek és bizottságok nem hívhatók össze a veszélyhelyzet idején, a testületek helyett a polgármesterek rendeletekkel, határozatokkal irányítják a városokat.

Így van ez Pápán is, a tegnapi napra tervezett testületi ülés elmaradt, Áldozó Tamás polgármester döntött az előterjesztésekről.

A városvezető hangsúlyozta, a jelenlegi helyzet számára nem jelenti azt, hogy ő dönt egy személyben, ezért az előterjesztésekkel kapcsolatban kikérte a képviselők véleményét, ám a megszületett döntésekért vállalja a teljes felelősséget.

- Döntés született a költségvetési rendelet módosításáról:

  • Belső átcsoportosítással 30 millió forintot különített el a városvezető a költségvetésben a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos kiadásokra.
  • A Pápai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése című TOP-os projekttel kapcsolatos közbeszerzési eljárás lezárult, a városnak március 31-ig kell biztosítania a fedezetet. Az elnyert 800 millió forinthoz az önkormányzat 286 millió forintot tesz hozzá. A projekt a Juhar és Kopja utca fejlesztését tartalmazza.
  • A Vajda Péter Lakótelepi Bölcsőde felújítására elnyert 550 millió forint épült be a költségvetésbe

- A 2019. évi sportpályázatok támogatásának elszámolásáról is döntés született, az egész évre kalkulált összeg felét fogják megkapni most a sportegyesületek.

- A polgármester jóváhagyta a Pápa Városi Televízió, a Pápai Városi Óvodák, a Jókai Mór Városi Könyvtár szervezeti és működési szabályzatát, határozatot hozott az óvodák házirendjének jóváhagyásáról, a könyvtárhasználati szabályzat jóváhagyásáról és az Egyesített Szociális Intézmény szakmai programjának elfogadásáról.

- Pápán is érvényesek maradnak az elővárosi és regionális márciusi bérletek április 15-ig. A város biztosítja az ingyenes utazást az egészségügyben dolgozók számára.

- Az önkormányzati üzlethelyiségek bérleti díjáról dr. Áldozó Tamás elmondta, szeretnének jó, megfontolt döntést hozni, ezért az üzletbérlők április 15-ig nem fogják megkapni a következő bérleti díjról szóló számlát, amit pedig április 15 után kapnak, az már a mérlegelés után meghozott döntés alapján kiállított számla lesz. A polgármestertől megtudtuk, normatív döntés fog születni.

- A JMSZK 2020. évi munkatervének elfogadásáról nem döntött a polgármester, mivel azt még a járvány terjedése előtt alkották meg, a jelenlegi helyzetben számos program elmaradt, új munkaterv késítésére van szükség.

A városvezető hangsúlyozta, minden polgármesteri hatáskörben meghozott döntésről a veszélyhelyzet megszűnését követően a képviselőtestületnek beszámol, és a rendeletekről a testület állást foglalhat, azokat megerősítheti, hatályukban fenntarthatja őket, vagy megváltoztathatja azokat, természetesen nem visszamenőleges hatállyal - emelte ki dr. Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.