Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 20. 14:54, hétfő | PR
Forrás: (x)

3 hasznos tanács kényelmes kanapénk kiválasztásához

3 hasznos tanács kényelmes kanapénk kiválasztásához

Egy nappali berendezésénél általában két dolog a legfontosabb: egy megfelelően kényelmes és hangulatos hely kialakítása a pihenéshez, valamint egy tökéletes hely a családdal és a barátokkal eltöltött idő számára.

Hogyan kombinálhatók ezek a tulajdonságok?

Mielőtt azonban sorra járnánk a bútorboltokat megnézni azok kínálatát, érdemes átgondolni az igényeinket. Először is elemezzük, mire használjuk a nappalinkat: ha kevés időt töltünk otthon, például sokszor csak későn este érünk haza, és csak tévézni marad egy kis időnk- nincs szükégünk másra, mint egy kényelmes kanapéra, egy dohányzóasztalra és egy TV állványra.

Meggy ágyazható kanapé - Foto: kanape-shop.hu

Sok otthonban a nappalit több funkcióra is használják, amely egyrészt a vendégek számára reprezentatív, másrészt saját magunk számára, kikapcsolódásra alkalmas helyiségként is szolgál. Tehát párhuzamosan kell kényelmes bútorokkal berendezettnek, és tágasnak lennie. Ezeknek az igényeknek párosítása néha nehézkesnek tűnhet. Ha forgalmas társasági és családi élet zajlik a nappaliban, jobb, ha minden elehetőségre felkészülünk.

Basic Design Laury kinyitható sarokülő - Foto: kanape-shop.hu

Helyezzen el a szobába egy gyönyörű sarokkanapét elegendő ülőfelülettel, hogy otthonos helyet teremtsen a kikapcsolódásra és a barátokkal való találkozásra. Állíthat mellé egy fiókos szekrényt vagy egy komódot, amelyben elrejtheti kedvenc társasjátékait és a kártyáit,ugyanúgy praktikus lesz könyvkészletünk a könyvespolcon, vagy a könyves vitrin üvege mögött.

A tökéletes kanapé megtalásása igazi kihívás, hiszen nem csak elegendő helyet kell biztosítania, de a nappali stílusához is illeszkednie kell. A modern moduláris ülőgarnitúrák igazi slágerek, hiszen egyedi megoldásaiknak köszönhetően kiválóan igazíthatja nappalijához, egy klasszikus kanapé tökléletes választás lehet egy glamour stílusúban berendezett belső térbe.

Deda moduláris sarokkanapé - kanape-shop.hu

Az ülőgarnitúra méretét elsősorban a család tagjainak száma határozza meg, és annak a helyiségnek a területe, amelyben el kívánjuk helyezni. Kiválaszthat egy sarokgarnitúrát kész konfigurációban, vagy egy virtuális tervező segítségével megterveznek Önnek egy ülőbútort egy adott helyiséghez, így még vásárlás előtt ellenőrizheti, hogyan fog kinézni egy adott modell egy adott helyiségben. Az egyik leginnovatívabb technológia segítségével a kiterjesztett valóságban, saját otthona valós környezetében láthatja az ülőgarnitúrák megjelenését a kanape-shop.hu 3 dimenziós kanapétervező szolgáltatásával.

Családunk életstílusának átgondolása fontos feladat. Ha egy kisebb lakásban élünk, fontos lehet egy mindennapos használatra alkalmas kanapéágy, melynek teljesen más ergonómiai és kényelmi tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint egy alkami alvásra alkalmas fekhelynek. Ennek az ágymechanikának nagyon strapabírónak kell lennie, melyet könnyedén ki kell tudnunk nyitni, és mivel mindennapos alvóhelyünk lesz, ezért a fekvőfelületnek "törésmentesnek" és kényelmesnek kell lennie. Ezt legjobban egy matracos kanapé tudja garantálni, az olyan rendszerek, mint a kedvelt Nova System ágymechanikák.

Amennyiben néha meglátogatja egy messziről jött családtag, vagy egy átbulizott éjjel után nálunk alszik kedves barátunk, fontos lehet, hogy a kanapénkat könnyedén vendégággyá tudjuk alakítani. Egy alkalmi használatos vendégágy általában az ülőfelület alá van rejtve, melyet általában magunk felé kell húznunk, és felemelni: így fog kialakulni alkalmi alvóhelyünk. Ez a pulsz felületet természetesen nem csak alvásra alkalmas: ugyanúgy használhatjuk napközbeni pihenésre, tévézésre - akár szemből, akár oldalról nézzük azt -, a gyerekek párnákból kuckát építhetnek rajta, vagy éppen kisbabánkat pelenkázhatjuk rajta. Egy prémium kanapé ülőfelülete rendkívül rugalmas és nagy sűrűségű habbal rendelkezik, amely rendkívüli kényelmet, puhaságot, többirányú rugalmasságot és a vele töltött bútorelemek tökéletes illeszkedését biztosítja a felhasználó részére.

Különböző huzatanyagok és színek közül válaszhtat, amelyek az ülőgarnitúra kárpitozására használhatók. A huzat kiválasztását természetesen nagyban meghatározza peferenciák, azonban tanácsoljuk, hogy alaposan gondolja át, hogy milyen intenzíven használjuk ülőbútorunkat: a kanapé kiválasztásakor figyeljük oda, hogy melyik mellett döntünk, hiszen a nappali egy olyan helyiség, ahol étkezünk és italokat is fogyasztunk, így nagy a piszkolódás veszélye.

Eston sarokkanapé AquyClean huzattal - Foto: kanape-shop.hu

Jelenleg azok a modern szövetek a legkedveltebbek, amelyek ismertetőjegye a magas ellenálló képesség. Mivel egy kanapé használatát hosszű időre tervezzük, ezért a szövet technikai tulajdonságai, minősége kiemelt fontossággal bír. Gondoljon csak bele, hogy mit kell elviselnie a ülőgarnitúrának, és a kárpitnak, amivel kárpitozzák? Reggel kávézáskor véletlenül kilöttyent egy korty? Egy izgalmas meccs közben bolognai spagettit falatozunk, és egy falat ráesett kényelmes sarokkanapénkra? A legmodernebb gyártási módszereknek köszönhetően már választhatunk akár vízzel könnyen lemosható AquaClean és EasyClean technológiával készült szövetek közül, vagy akár vízlepergető, a kis kedvenc háziállatokkal rendelkezőknek pedig a kisállatbarát anyagokkal is rendelhetik új ülőbútorukat.

A megfelelő szín és árnyalat eldöntése egy távoli boltban természetesen nem könnyű feladat, de a piacon természetesen már rendelkezésre állnak olyan szolgáltatások, melyek lehetővé teszik, hogy Ön kényelmesen, előre egyeztetett időpontban választhatja ki nappalijába leginkább passzoló kárpitanyagot is.

Ha még mindig nem tudja eldönteni, hogy milyen kanapét rendelne, és melyik huzatanyagot választaná, látogasson el a kanape-shop.hu weboldalára, ahol sok inspirációt, hatalmas kanapé és huzatválasztékot és hasznos tanácsokat találhat.

Címkék: bútor, kanapé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.